Hlavní obsah

Brazilci se naladili na Spartu sedmigólovým koncertem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sobotní průběh fotbalového CEE Cupu hráčů do 19 let rozdal velmi zajímavé karty pro nedělní strahovské bitvy o finále. Sparta se utká s brazilským týmem Palmeiras, který rozdrtil mexické Tigres 7:1. Slavii čeká v jistě emotivním utkání Dynamo Kyjev, Ukrajinci dokázali zdolat Aston Villu 1:0.

Foto: CEE Sup/Svatopluk Samler

Brazilci z Palmeiras (v zeleném) rozdrtili mexické Tigres 7:1.

Článek

Brazilci z Palmeiras ze Sao Paula hnedle ve svém prvním vystoupení na CEE Cupu předvedli jasně, že to s obhajobou trofeje z roku 2019 myslí vážně. Zcela suverénně přehráli mexické Tigres 7:1 a v nedělní repríze posledního finále se od 15:00 na Strahově utkají o prvenství ve skupině se Spartou.

Na tribuně se to hemžilo skauty předních klubů, byli tu zástupci Ajaxu, Marseille, Basileje nebo Manchesteru United. Brazilský trenér Lucas Pereira de Andrade avizuje, že má řada jeho hráčů před sebou velkou kariéru i v dospělém fotbale. A i tady v Praze šanci ukázat se v Evropě. „Proti Spartě nás nečeká lehký zápas. Je velmi silná v defenzívě na malém prostoru, budeme muset hledat otevřenější místa," říká v tiskové zprávě.

Dynamo Kyjev zásluhou jediného gólu z penalty porazilo Aston Villu a v neděli od 17:30 se na Strahově utká se Slavií o postup od finále CEE Cupu. Levačkou k levé tyči výhru zajistil devět minut před koncem střídající Dmytryj Kremčanin.

„Byl to pro nás velmi dobrý zápas, protože jsme porazili velmi dobrý tým," pochvaluje si Ihor Kosťjuk, hlavní trenér Dynama.

Nachystat mužstvo pro mentální stránce bylo pro něho za současné situace složité. „Tady sice mohou hrát v klidu fotbal, ale jejich tátové zůstali doma ve válce, rodiny se schovávají před nálety a ostřelováním. Jsem rád, že nás tu povzbudili lidé z Ukrajiny a přál bych si, aby jich další dny přišlo ještě víc a aspoň na chvíli zapomněli na těžkou situaci doma."

Fotbalový CEE Cup 2022
Palmeiras - Tigres 7:1 (5:1)
Branky: 8. Lopes de Conceicao, 10. Dos Santos da Silva, 13. a 17. Santos da Silva, 34. Mendes Craveiro, 61. Pereira Júnior, 75. Da Silva Campos - 6. Galvan Peňa.
Dynamo Kyjev - Aston Villa 1:0 (0:0)
Branka: 71. z pen. Kremčanin.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín