Hlavní obsah

Chelsea v semifinále MS klubů čeká buď Al Džazíra, Auckland nebo Al Hilál

Vítěz fotbalové Ligy mistrů Chelsea se v semifinále mistrovství světa klubů ve Spojených arabských emirátech utká buď s domácím týmem Al Džazíra, novozélandským Auckland City FC nebo saúdskoarabským klubem Al Hilál. Rozhodl o tom dnešní los turnaje, který se bude hrát 3. až 12. února příštího roku.

Foto: Peter Cziborra, Reuters

Brankář Chelsea Édouard Mendy. Ilustrační foto.

Článek

Klubové MS zahájí duel mezi zástupcem ligy pořádající země Al Džazírou a nejlepším týmem oceánské zóny Aucklandem. Vítěz tohoto zápasu se střetne se šampionem asijské Ligy mistrů Al Hilálem o právo vyzvat v semifinále Chelsea.

Přímo do semifinále byl jako již tradičně vedle evropského zástupce nasazen i nejlepší jihoamerický tým, kterým jsou brazilští Palmeiras. Vítězové Poháru osvoboditelů se utkají buď s egyptským Al Ahlí, nebo s mexickým Monterrey.

Mistrovství světa klubů se mělo původně konat v rozšířeném formátu 24 týmů letos v létě v Číně. Kvůli pandemii koronaviru byl turnaj přesunut na prosinec do Japonska, které se však v září kvůli přetrvávajícím problémům s covidem-19 pořadatelství také vzdalo. V SAE se bude šampionát konat popáté po letech 2009, 2010, 2017 a 2018.

Reklama

Související témata: