Hlavní obsah

Corinthians mají po zabití mladého fanouška zavřený stadión

Sao Paulo

Corinthians musí do odvolání hrát domácí zápasy Poháru osvoboditelů za zavřenými dveřmi. Rozhodla o tom jihoamerická fotbalová konfederace CONMEBOL kvůli podezření, že fanoušci brazilského klubu hozenou světlicí při čtvrtečním utkání na hřišti bolivijského San José (1:1) zabili čtrnáctiletého fanouška. Trest je připravena zrušit po prošetření případu.

Foto: Juan Karita, ČTK/AP

Fanoušci zabili hozenou světlicí čtrnáctiletého fanouška.

Článek

Obhájci titulu Corinthans nastoupí bez diváků minimálně příští týden ve středu k utkání s kolumbijskými Millonarios a následujícím duelům s mexickou Tijuanou a San José. Na trojici zápasů přitom brazilský celek už prodal 83.500 lístků.

Mladý fanoušek byl zasažen krátce poté, co se hostující tým ujal vedení 1:0. Světlice Kevinu Beltranovi prorazila lebku, poškodila mozek a chlapec na místě zemřel. Podle svědků přiletěla z tábora fanoušků Corinthians.

Bolivijská policie zadržela dvanáct podezřelých a zahájila trestní řízení. Pokud by se prokázalo, že světlici hodil některý z brazilských fanoušků, hrozí Corinthians vedle uzavření stadiónu také vyloučení ze soutěže.

Nejde o první smrt na fotbale, kterou zavinila světlice. V roce 1992 zemřel ve Španělsku při utkání Espaňolu s Barcelonou po zásahu do hrudi třináctiletý chlapec. V roce 1983 došlo k podobnému incidentu během zápasu Boca Juniors s Racingem, tehdy po zásahu světlicí do krku zemřel šestadvacetiletý muž.

Reklama

Související témata: