Hlavní obsah

Fiorentina - Inter Milán 1:2Fiorentina bez Baráka ve finále Italského poháru neuspěla

Fotbalisté Interu Milán obhájili vítězství v Italském poháru. Ve finále zdolali 2:1 Fiorentinu, která nastoupila bez českého záložníka Antonína Baráka. Zápas na Olympijském stadionu v Římě rozhodl dvěma góly argentinský útočník Lautaro Martínez.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Fotbalisté Interu Milán se radují z branky

Článek

Skóre utkání otevřel už ve třetí minutě jeho krajan Nicolás González, který poslal Fiorentinu do vedení po přihrávce Ikoného napříč pokutovým územím na zadní tyč. Velkou šanci na vyrovnání promarnil Edin Džeko, ale po necelé půlhodině hry se prosadil Martínez.

Mistr světa z Kataru si naběhl za obranu na Brozovičův pas a nekompromisně zavěsil. Ještě před koncem prvního poločasu stihl Martínez zápas otočit, když po Barellově centru napálil z voleje míč do sítě. Inter pak zahodil další šance a v závěru málem vyrovnal Jovič, ale ztroskotal na brankáři Handanovičovi.

Milánský tým ovládl pohár podeváté. Fiorentina sedmé vítězství nepřidala, naposledy soutěž vyhrála před 22 lety. Šanci získat trofej bude mít Barákův tým ještě ve finále Evropské konferenční ligy 7. června v pražském Edenu, kde nastoupí proti West Hamu.

Finále Italského fotbalového poháru v Římě:
Fiorentina - Inter Milán 1:2 (3. González - 29. a 37. Martínez).

Reklama