Hlavní obsah

Burkina Faso - Gabon 1:1, na pen. 7:6Fotbalisté Burkiny Faso jsou ve čtvrtfinále afrického Poháru národů, slaví i Tunisko

Fotbalisté Burkiny Faso vyřadili na africkém Poháru národů Gabon po dramatickém penaltovém rozstřelu a postoupili do čtvrtfinále. Po normální hrací době i prodloužení skončil duel 1:1. Rozhodnutí přinesla až devátá série pokutových kopů, na něž Burkina Faso vyhrála 7:6. O semifinále se utká s Tuniskem, které vyhrálo 1:0 nad Nigérií.

Článek

Kapitán Burkiny Faso Bertrand Traoré neproměnil v 18. minutě penaltu, o deset minut později ale poslal svůj tým do vedení. Gabon hrál od 67. minuty bez vyloučeného Obissy, přesto v nastavení díky vlastnímu gólu Guiry srovnal.

V prodloužení další branka nepadla, a tak rozhodly penalty. Jedním ze tří neúspěšných exekutorů Gabonu byl i někdejší záložník pražské Sparty Kanga.

Vítězství Tuniska zařídil krátce po začátku druhého poločasu střelou zpoza vápna kapitán Msákní. Nigérie hrála od 64. minuty bez vyloučeného Iwobiho. Tunisané soupeři oplatili prohru z utkání o bronz z minulého šampionátu.

Mistrovství Afriky ve fotbale - osmifinále:
Burkina Faso - Gabon 1:1 po prodl. (1:1, 1:0), na pen. 7:6
Branky: 28. B. Traoré - 90.+1 vlastní Guira. ČK: 67. Obissa (Gabon).
Nigérie - Tunisko 0:1 (0:0)
Branka: 47. Msakni. ČK: 64. Iwobi (Nigérie).

Reklama