Hlavní obsah

Venezuela - Chile 0:2Fotbalisté Chile po problémech s disciplínou zdolali Venezuelu a vedou kvalifikaci na MS

Puerto La Cruz
Aktualizováno

Ačkoli mají fotbaloví reprezentanti Chile velké problémy s disciplínou, v kvalifikaci o mistrovství světa vítězí a vedou tabulku. V sobotu vyhráli ve Venezuele 2:0 a dostali se před Argentinu. Letní pauzu tak stráví v čele jihoamerické skupiny.

Foto: Carlos Garcia Rawlins , Reuters

Charles Aranguiz se raduje z gólu do sítě Venezuely.

Článek

Před půl rokem chilský svaz vyloučil z reprezentace pět hráčů na deset zápasů za to, že před kvalifikací porušili večerku a vrátili se na hotel opilí. V tomto týdnu řešil kouč Claudio Borghi stejné potíže znovu. Dva hráči byli spatřeni, jak ve čtyři hodiny ráno vycházejí z nočního baru. Záložník Gary Medel a útočník Eduardo Vargas museli také kádr opustit.

"Přiznám se, že už jsem unavený z neustálého vysvětlování prohřešků našich hráčů před novináři," posteskl si kouč Borghi.

Sobotní zápas ve Venezuele ale jeho svěřenci zvládli, v kvalifikaci vyhráli potřetí za sebou a do zářijového pokračování se udrží o dva body před Argentinou. Tým kolem Lionela Messiho, který v sobotní přípravě pokořil hattrickem Brazílii, ještě může přeskočit Uruguay, pokud v neděli porazí Peru.

Z devítičlenné skupiny zóny CONMEBOL postoupí na MS 2014 čtyři týmy, pátý bude hrát play- off. Brazílie coby pořadatel má účast jistou.

Výsledky jihoamerické kvalifikace o postup na MS 2014 ve fotbale
Bolívie - Paraguay 3:1 (1:0)
Branky: 69. a 79. Escobar, 11. Peňa - 81. Riveros.
Venezuela - Chile 0:2 (0:0)
Branky: 85. Fernández, 90.+1 Aránguiz.

Reklama

Související témata: