Hlavní obsah

Fotbalistky v Číně prohrály zápas kvůli odbarveným vlasům

V čínské univerzitní lize fotbalistek odmítl rozhodčí zahájit zápas kvůli odbarveným vlasům hráček domácího týmu Fu-čou. Jeho soupeř Ťi-mej zvítězil kontumačně 3:0.

Foto: Sport.cz

V čínské univerzitní lize fotbalistek odmítl rozhodčí zahájit zápas kvůli odbarveným vlasům hráček (ilustrační foto)

Článek

Už před utkáním v jihovýchodní čínské provincii Fu-ťien sudí oba týmy varoval, že se nebude hrát, pokud někdo nastoupí s odbarvenými vlasy. Studentky Fu-čou si proto v nejbližším kadeřnictví koupily černé barvy na vlasy, aby si je přebarvily do původní podoby.

Rozhodčí ale několik hráček domácího týmu kvůli špatně obarveným vlasům k zápasu nepřipustil a kvůli malému počtu fotbalistek způsobilým ke hře utkání nezahájil.

Vedení kontumaci přijalo

Vedení soutěže pak utkání kontumovalo ve prospěch Ťi-mej, což vzbudilo na univerzitě Fu-čou velkou nevoli. Nakonec ale vedení školy kontumaci přijalo.

"Příslušné dokumenty uvádějí, že si hráčky nesmí barvit vlasy, mít zvláštní účesy nebo nosit doplňky. Zákaz odbarvených vlasů je navíc v souladu s příslušnými předpisy ministerstva školství. Trest přijímáme," stojí v prohlášení univerzity, které zveřejnila čínská televizní stanice China News.

Není to první podobný případ, který se v čínském fotbale v poslední době stal. Reprezentanti si museli v letošních mezinárodních zápasech zakrývat tetování, aby tím nepobuřovali spoluobčany.

Reklama

Související témata: