Hlavní obsah

Hanba! Na Slovensku spílají fotbalistům za ostudu s Gibraltarem

Těžký šok prožívají fotbaloví fanoušci na Slovensku po senzační remíze 0:0 v přátelském utkání s Gibraltarem, který odehrál vůbec první oficiální mezistátní zápas coby nový člen FIFA. Slovenští reprezentanti to pochopitelně od příznivců i novinářů po utkání se státem, který má jen 600 registrovaných hráčů, pořádně schytali.

Foto: Francisco Seco, ČTK/AP

Kouč Gibraltaru Allen Bula se raduje po remíze se Slovenskem v portuglaském Algarve.

Článek

"Hanba!" začínají shodně své články o utkání internetové verze slovenských deníků SME a Šport. Připomínají, že výběr trenéra Kozáka v první půli ani nepřipomínal fakt, že je v utkání jasným favoritem. První šanci měl dokonce Gibraltar, který kvůli rekonstrukci vlastního stadiónu pozval svého soupeře k premiérovému utkání do portugalského Algarve.

„Gibraltar ukázal Slovákům, jak se hraje srdcem," napsal Šport.sk. Ve druhé půli už se „domácí" tým sice prakticky nedostal za půlku, ale slovenským pokusům o vstřelení gólu se nakonec ubránil. Reprezentace, která dříve hrála jen zápasy s nečlenskými zeměmi FIFA, jako jsou třeba Tibet či Grónsko, tak mohla před pár stovkami fanoušků slavit nečekaný úspěch.

„Jsem velmi šťastný, dosáhli jsme na neuvěřitelný výsledek. Slovensko ale dominovalo celých devadesát minut. Velmi si vážím toho, že hráči vydrželi, protože tohle byla pro celý tým nová a cenná zkušenost," radoval se z remízy kouč Gibraltaru Allen Bula.

To trenér Slováků Ján Kozák, který se musel obejít bez několika tradičních opor v čele s Markem Hamšíkem, prožíval pochopitelně zcela jiné pocity.

„Před pár dny jsme se těšili z vítězství v Polsku po velmi dobrém výkonu. Dnešní výsledek je ale pro nás všechny velkým zklamáním. Proti zhuštěné obraně soupeře nám chyběla kvalita, nedokázali jsme kombinovat. Chyběly nám individuality, které by se dokázaly prosadit jeden na jednoho," litoval Kozák.

Reklama

Související témata: