Hlavní obsah

Messiho nejlehčí gól v kariéře? Překvapení Estonci nevěřili vlastním očím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zřejmě jeden z nejsnadnějších gólů kariéry. Argentinský šikula Lionel Messi si během přátelského zápasu Argentiny proti Estonsku s chutí zastřílel. Všech pět branek svého celku nasázel právě on, jedné z nich předcházel hodně zvláštní okamžik. Soupeř po souboji o míč slyšel zvuk píšťalky, hráči tak přestali hrát, což sedminásobný držitel Zlatého míče potrestal.

Foto: David Klein, Reuters

Lionel Messi v dresu argentinské reprezentace. Ilustrační foto.

Článek

Messimu se podruhé v kariéře povedlo nasázet pět branek během jediného duelu, po Lize mistrů v dresu Barcelony (7:1 proti Leverkusenu) se tímto obdivuhodným počinem prezentoval i v dresu argentinské reprezentace. Ta v rámci nedělního přátelského zápasu svedla souboj s Estonskem, které od první minuty tahalo za kratší konec a dohromady inkasovalo hned pětkrát. Všech pět tref přitom zařídila právě hvězda francouzského PSG.

Pět branek, čtyři levou nohou. Sedminásobný držitel Zlatého míče opět prokázal, že jeho končetina neztratila nic ze svého umu. Po hattricku během 38 minut přesto přišel jeden kuriózní okamžik. Na polovině estonské reprezentace došlo k souboji o míč, po kterém skončil hráč Argentiny v bolestech na zemi. Takřka všichni bránící Estonci v domnění, že zaslechli zvuk píšťalky, přestali hrát. A to se jim vymstilo.

Volného míče se totiž chopil Messi, který téměř nikým neatakován běžel do pokutového území, kde zasekávačkou přelstil dobíhajícího protihráče i gólmana a vsítil jeden ze svých nejjednodušších gólů kariéry. Estonci se nestačili divit, jejich výrazy překvapení směřovaly k hlavnímu sudímu, který regulérnost branky potvrdil gestem ruky směřujícím ke středovému kruhu.

Čtyřiatřicetiletý rodák z argentinského Rosaria o pět minut později přidal ještě jeden zásah, Argentina tak deklasovala Estonsko 5:0.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín