Hlavní obsah

Na disciplinárku se nikdo z obviněných v sázkařské aféře nedostavil, Bíro jen vzkázal: Jsem nevinný

Praha

Vyšetřování sázkařské aféry v českém fotbale se ani po dnešním zasedání disciplinární komise nikam neposunulo. Nikdo z obviněných totiž na Strahov nedorazil. Komise nově obdržela pouze písemné vyjádření hráče Ondřeje Bíra.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Fotbal. Ilustrační foto.

Článek

„Popřel veškerá obvinění proti němu vznesená. Podle něj se žádné trestné činnosti nedopustil. Tvrdí, že je nevinný a dál nemá co vypovídat," prozradil mluvčí disciplinární komise Fotbalové asociace České republiky Petr Kovář.

Její šéf Richard Baček se zástupci médií dnes nekomunikoval, neboť v kauze nenastal prakticky žádný posun. Jasněji by mohlo být poté, co v příštích dnech nahlédne do policejních spisů.

Kaplan nekomunikuje

Disciplinárka stále nemá výpovědi pěti hráčů z jedenácti, kterým byla zastavena činnost. Jeden z obviněných, Daniel Kaplan, se na minulé zasedání omluvil z rodinných důvodů. „Byl předvolán na dnešek, ale nedostavil se a nekomunikuje s námi," přiznal Kovář. „Budeme se snažit znovu všemi dostupnými kanály hráče informovat a získat od nich nějaké vyjádření," dodal mluvčí komise s tím, že pokud se do příštího čtvrtka nespolupracující hráči nepřihlásí, bude se řešit způsob jejich dalšího potrestání.

Jaký se dá očekávat vývoj případu v následujících dnech? „Přesný jízdní řád stanoven není. Můžeme se o tom bavit, až pan předseda nahlédne do vyšetřovacích spisů, což mu bylo přislíbeno, ale ještě se tak nestalo. Nedá se proto předjímat, co a kdy přijde, ale disciplinárka se kauzu snaží šetřit v maximálním rozsahu," řekl Kovář.

Komise řeší sázkařskou aféru od začátku října. Jedenácti hráčům zastavila činnost. Z prvoligových hráčů je mezi obviněnými stoper Teplic David Jablonský, z druhé nejvyšší soutěže Jan Halama z Bohemians Praha. Za ovlivňováním výsledků kvůli sázkám prý stála skupina Slováků, která podle policie uplácela hráče, aby ovlivnili zápas. Za poslední rok mělo být nějakým způsobem zmanipulováno devatenáct utkání různých soutěží v Česku i na Slovensku.

Reklama