Hlavní obsah

Na tréninku Brazilců létala vzduchem vejce. Hvězdný Neymar lovil skořápky z trenýrek

Praha

Uvolněná atmosféra vládne v táboře fotbalové Brazílie, která se chystá v ruském přímořském letovisku Soči na vstup do mistrovství světa. Oslava šestadvacátých narozenin Phillipa Coutinha proběhla k pramalé radosti útočníka Barcelony přímo na trávníku tréninkového stadiónu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Coutinho dostal nečekaný dárek od spoluhráčů.Video: sntv

 
Článek

Nic netušící Coutinho si pohrával s míčem vedle středového kruhu po tréninku odehrávajícím se v třicetistupňovém žáru. Parťáci z útoku Neymar a Gabriel Jesus mezitím u střídačky nabrali připravená vajíčka, zezadu se přikradli k „oběti" a roztříštili několik vajec o hlavu sedícího spoluhráče. Další borci brazilského výběru pak vše vyšperkovali patřičnou dávkou mouky, přičemž vzniklou „dortovou směs" několik hráčů zalilo vodou.

„Jedná se o tradiční způsob oslavy v brazilském podání," komentoval brazilský mluvčí netradiční scénku, po níž se všichni nominovaní včetně realizačního týmu mohli potrhat smíchy.

Pomyslným mstitelem se stal kapitán Thiago Silva, který naháněl Neymara po hřišti a hodil po superstar pařížského Saint Germain vejce. Vše pak dokonal zkušený zadák Marcelo, jenž Neymarovi „nastrkal" vajíčka za trenýrky, aby ofenzivní hvězdu povalil na záda a završil tak rozpustilé řádění Kanárků.

Vše sledoval i trenér Brazilců Tite, který je nepochybně rád, že mužstvo nepodléhá žádnému tlaku. A klíčový muž týmu Neymar je po vážném únorovém zranění a následné operaci obrazem štěstí a evidentně připraven nést odpovědnost za očekávání fotbalem posedlého národa. A není divu. Vždyť při dvou startech po čtyřech měsících rehabilitace vstřelil pokaždé gól a zdá se být skutečným klenotem hvězdného celku.

Reklama