Hlavní obsah

Nečekané. Argentinská hvězda se po problémech se srdcem vrací k fotbalu, bude hrát za Barcelonu

Dobrá zpráva pro všechny fotbalové fanoušky, ale i pro hráče samotného. I když to vypadalo, že si argentinský útočník Sergio Agüero kvůli problémům se srdcem už nikdy fotbal nezahraje, lékaři mu nyní dali zelenou. Voperovali mu speciální čip, a tak se bývalý hráč Atlética Madrid či Manchesteru City opět může vrátit na zelený pažit. Navíc bude hrát opět za Barcelonu, kde v roce 2021 ukončil profesionální kariéru, i když tu ekvádorskou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sergio Agüero v dresu Manchesteru City během utkání Ligy mistrů s Plzní.

Článek

Legendární útočník Manchesteru City v sezoně 2021/22 přestoupil do španělské Barcelony, aby si zahrál se svým parťákem z reprezentace a velkým kamarádem Lionelem Messim. Ten však přestoupil do francouzského PSG a Agüero navíc začal mít zdravotní problémy.

Nakonec za katalánský klub odehrál pouhých pět utkání, ve kterých vstřelil jednu branku, a poté byl nucen ukončit profesionální kariéru kvůli problémům se srdcem. Nyní se však může radovat. Ve svých 34 letech se opět vrátí k vrcholovému fotbalu. Lékaři mu voperovali speciální čip, díky kterému se opět může zapojit do hry.

Nastupovat bude opět za Barcelonu, i když tedy ne tu katalánskou, nýbrž tu z Ekvádoru z města Guayaquil. Agüero potvrdil svůj návrat na sociálních sítích a v rozhovoru pro španělský deník AS.

„Napjatě čekám, až se v novém týmu představím a užiju si to. Mám pomoc kardiologa, cítím se dobře, už jsem začal trénovat. Mám čip, který vše kontroluje a řídí. Díky tomu mohu hrát," řekl pátý nejlepší střelec Premier League.

O tom, že znovu vyběhne na fotbalový pažit, věděl už během mistrovství světa v Kataru, kde si užíval s Argentinou bouřlivé oslavy titulu. „Když mě potkali nějací fanoušci Barcelony a ptali se mě, zda ještě budu hrát za jejich klub, musel jsem mlčet, abych jim nezkazil překvapení," uvedl jeden z nejlepších útočníků své generace.

Barcelona SC vede v Ekvádoru po podzimní části tabulku. Na svém kontě má 16 mistrovských titulů a dvakrát si zahrála finále Copa Libertadores.

Reklama