Hlavní obsah

Nejmocnější fotbalový agent zemřel, píší v Itálii. Naštvaný Raiola se pak ozval na twitteru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalový svět obletěla smutná zpráva, která se ale nakonec neukázala být pravdivá. Ve věku 54 let mě podle některých italských médií zemřít na blíže nespecifikovanou nemoc vlivný agent Mino Raiola, jenž má ve svém portfoliu ty největší hvězdy a realizoval obří transfery do předních velkoklubů. Sám Raiola ale na svém twitterovém účtu informaci vyvrací.

Foto: Albert Gea, Reuters

Fotbalový agent Mino Raiola na archivním snímku.

Článek

Raiola měl v lednu v Miláně absolvovat operaci, charakter onemocnění a zákroku ale není veřejně znám.

„Jsem rozčilený telefonáty od pseudo novinářů, kteří spekulují o úmrtí člověka, který přitom bojuje o život," uvedl šéf jednotky intenzivní péče nemocnice San Raffaele v Miláně Alberto Zangrillo. Na twitterovém účtu samotného Raioly se objevila zpráva: „Současný zdravotní stav pro ty, co se zajímají: Nas*aný. Podruhé během čtyř měsíců mě už zabili."

Rodák z italské Nocery reprezentuje na fotbalovém trhu třeba Paula Pogbu, Erlinga Haalanda, Zlatana Ibrahimovice, Romelua Lukakua, Maria Balotelliho, Marca Verattiho či Henrika Mchitarjana. V minulosti zastupoval také Pavla Nedvěda.

Časopis Forbes odhadl agentovo osobní jmění zhruba na 62 milionů liber. Jen na přestupu Pogby z Juventusu do Manchesteru United měl vyinkasovat provizi 20 milionů liber, tedy přes 600 milionů korun.

Při plánovaném přestupu Haalanda do Premier League se hovořilo dokonce o možné provizi pro Raiolu kolem miliardy korun.

  Plzeň - Ostrava dnes 17 : 00
20240518T17 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ostrava
Plzeň vs. Ostrava
Plzeň
Ostrava
  Slovácko - Slavia dnes 17 : 00
20240518T17 : 00:00+0200
Slovácko vs. Slavia
Slovácko vs. Slavia
Slovácko
Slavia
  Ml. Boleslav - Sparta dnes 17 : 00
20240518T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Sparta
Ml. Boleslav vs. Sparta
Ml. Boleslav
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.