Hlavní obsah

Odvolací komise vrátila etické komisi případ sportovního ředitele Slavie Bílka

Odvolací komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) vrátila etické komisi případ sportovního ředitele Slavie Jiřího Bílka, jenž v prosinci dostal desetiměsíční zákaz činnosti ve fotbale za narušení regulérnosti třetí ligy. Pražané uspěli i s odvoláním proti pokutě ve výši čtvrt milionu pro samotný klub, kterou komise rovněž zrušila. Informovala o tom v komuniké.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaroslav Tvrdík a Jiří Bílek před utkáním.

Článek

Podle etické komise Bílek narušil regulérnost třetiligového duelu B-týmu Slavie s rezervou Příbrami v září 2019. Disciplinárního přečinu se údajně dopustil tím, že podpořil někdejšího funkcionáře Vyšehradu Romana Rogoze v ovlivnění regulérnosti zápasu. Červenobílí v utkání zvítězili 2:1. Rogoz je jednou z hlavních postav korupční kauzy okolo bývalého místopředsedy FAČR Romana Berbra.

Bílek vedle desetiměsíčního zákazu činnosti dostal pokutu 30 tisíc korun, klub potrestala komise pokutou 250 tisíc korun. Vršovičtí i jejich funkcionář vinu důrazně odmítají a proti trestům se ihned odvolali. Kdy bude etická komise, kteráse zabývá dozvuky kauzy kolem Berbra, o případu znovu jednat, není jasné.

Slávistická rezerva aktuálně hraje druhou ligu, kam postoupila v závěru minulé sezony. Po 25 kolech ročníku patří pražskému nováčkovi v tabulce poslední 16. místo. "Áčko" Slavie v nejvyšší soutěži figuruje před nadstavbovou částí na druhé příčce.

Reklama

  Ml. Boleslav - Slovácko dnes 17 : 00
20240514T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav
Slovácko
  Sparta - Ostrava dnes 19 : 30
20240514T19 : 30:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.