Hlavní obsah

Sparta - Slavia 5:0Pět ran do Slavie. Týden plný derby začal pro sešívané pohromou

Praha

Juniorky na sebe narazí v pondělí na půdě červenobílých, vrcholem samozřejmě bude nedělní ligový duel dospělých na Letné. Týden plný derby však začal již ve středu a odstartoval pro sešívané pohromou. Starší dorost Sparty vyprovodil Slavii ze Strahova s debaklem 5:0! „Z našich kluků jsem cítil touhu, chtěli vyhrát víc,“ libuje si David Holoubek, trenér sparťanského výběru do 19 let.

Foto: sparta.cz

Mladí sparťané si vysokou výhru v derby náležitě vychutnali...

Článek

Holoubkův zázračný tým trhal v minulé sezóně všechny rekordy dorostenecké ligy. V létě se kádr z důvodů věkového omezení samozřejmě obměnil, formu si však drží dál. A týden před tím, než Sparta příští středu na Žižkově ve státní svátek od 14:00 prvním zápasem s černohorskou Podgoricou vstoupí do mládežnické obdoby Ligy mistrů, uštědřila pražskému rivalovi tvrdou lekci.

„Hráli jsme dobře a kvalitně, za předvedenou hru si vítězství zasloužíme. Vsadili jsme na srdce, charakter a práci, jak bývá u sparťanských týmů obvyklé. Myslím, že tyto vlastnosti derby rozhodly. Soupeř byl kvalitní, ale narazil na nás. Bohužel pro ně jsme v současném rozpoložení a této sestavě prostě silní," hodnotí trenér David Holoubek pro klubový web.

Hrdinovi derby hrozilo pečení

Hrdinou zápasu byl Ondřej Novotný. Ještě do přestávky stihl vstřelit dva góly a jednou trefil brankovou konstrukci.

„Tyč mě mrzela, hattrick by byl krásný. Dva góly jsou ale taky fajn. Hlavní je, že jsme vyhráli, tyčku tak ani moc řešit nemusím," směje se mladík s přezdívkou Čolek.

Alespoň se tak nemusí vrhnout do pečení... „Každý, kdo dá hattrick, musí doma upéct buchtu a donést ji do kabiny. Tomu jsem se naštěstí vyhnul, i když bych ji přinesl s radostí," vysvětluje Novotný.

Celostátní liga staršího dorostu U19:
Sparta Praha - Slavia Praha 5:0 (3:0)
Branky: 38. a 44. Novotný, 41. Sedláček, 70. K. Tvaroh, 72. Mustedanagič.
Sparta: Kotek - Mareček (82. P. Tvaroh), Plechatý, Burda, Dudl - Novotný (74. Čajkovský), Sedláček (75. Boula), Havelka, Plachý (74. Ch. Frýdek) - Mustedanagič, Fortelný (69. K. Tvaroh).
Slavia: Přibyl - Vyskočil, Žežulka, Pardubský, Lauricella (79. Mareš) - Bucha, Čermák (61. Havrda), Krejdl, Vejvar - Stropek, Beňo.

Reklama

  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.