Hlavní obsah

Brazílie - Bolívie 5:0Pětinásobní mistři světa v kvalifikaci úřadovali

Sao Paulo

Brazilští fotbalisté zahájili kvalifikaci mistrovství světa vysokým vítězstvím 5:0 nad Bolívií. Dva góly v deštivém utkání v Sao Paulu dal liverpoolský útočník Roberto Firmino, jednou skórovali Marquinhos a Coutinho. Jednu branku si dali hosté sami.

Foto: Amanda Perobelli, ČTK/AP

Brazilec Neymar vyšel proti Bolívii gólově naprázdno.

Článek

Výhra pětinásobných mistrů světa mohla být ještě vyšší, další dobré šance Brazilci neproměnili. Bolivijci, kteří hráli na světovém šampionátu naposledy v roce 1994, vystřelili na branku pouze jednou.

Brazilští fotbalisté se díky jednoznačnému vítězství usadili v čele tabulky jihoamerické kvalifikace, z níž postoupí na šampionát v Kataru v roce 2022 přímo čtyři týmy. V dalším zápase se představí v úterý proti Peru v Limě.

Kolumbie je Brazílii v patách

Na druhém místě je Kolumbie, která v pátek zdolala Venezuelu 3:0 díky třem brankám v prvním poločase. Všechny góly zařídili útočníci Bergama. Dvakrát se trefil Luis Muriel a jednou Duván Zapata.

Vážné zranění a zmatky s vyloučením

Stínem zápasu bylo vážné zranění kolumbijského obránce Santiaga Ariase, jenž už v 8. minutě při střetu s venezuelským útočníkem Darwinem Machísem utrpěl zlomeninu levého kotníku. Osmadvacetiletého hráče Leverkusenu, kde od září hostuje z Atlética Madrid, čeká několikaměsíční pauza.

Machís dostal poté, co Arias křičel na trávníku v bolestech, původně červenou kartu. Po upozornění asistenta u videa, že se jednalo o nezaviněný střet, hlavní rozhodčí vyloučení zrušil. "Chtěl bych tohle vítězství věnovat 'Santimu'. Potom, co se mu stalo, jsme hráli pro něj," uvedl portugalský trenér Kolumbijců Carlos Queiroz.

Kvalifikace MS 2022 ve fotbale - jihoamerická zóna CONMEBOL:
Sao Paulo:
Brazílie - Bolívie 5:0 (2:0)
Branky: 30. a 49. Firmino, 16. Marquinhos, 66. vlastní Carrasco, 73. Coutinho.
Barranquilla:
Kolumbie - Venezuela 3:0 (3:0)
Branky: 26. a 45.+3 Muriel, 16. Zapata.

Reklama