Hlavní obsah

Přísný Dunga. Brazilci pod jeho vedením nesmí nosit kšiltovky, náušnice ani žabky

Fotbalisté Brazílie si zvykají na přísnější režim, který jim nastolil staronový kouč Carlos Dunga. Autoritářským stylem proslulý kouč, jenž se národního týmu ujal v červenci po mistrovství světa, nechal rozeslat dopis s novým disciplinárním řádem všem hráčům. Kanárci odteď nesmí nosit kšiltovky, náušnice ani žabky.

Foto: Xavier Galiana, Reuters

Brazilský útočník Neymar (vlevo) konverzuje s trenérem Kanárků Carlosem Dungou.

Článek

V seznamu pravidel figuruje mimo jiné i zákaz používat mobilní telefony a tablety během společného stolování a při týmových poradách. Hráčům navíc doporučuje zpívat před zápasem hymnu a vyhýbat se jakýmkoliv politickým nebo náboženským prohlášením.

Dunga, jenž dovedl Brazílii v roce 1994 k titulu mistrů světa, podle svého vyjádření hráčům nic nezakazuje. Všichni jsou si ale prý vědomi toho, že ignorování daných pravidel pro ně může znamenat, že napříště vypadnou z nominace.

"Navrhli jsme ty věci kvůli lepší atmosféře. Vysvětlil jsem to hráčům a je jasné, že potřebují mít nastavené hranice. Každá organizace má svá pravidla," vysvětlil Dunga při zveřejnění nominace na listopadové zápasy s Tureckem a Rakouskem.

Reklama

Související témata: