Hlavní obsah

Řepka zpátky na scéně

Praha

To bude opravdové pozdvižení na vsi. Na první fotbalový mistrák nové sezony v obci na Kutnohorsku bude asi poněkud nával. A nejen tam. Červené Janovice hrající okresní třetí třídu totiž zlanařily extra posilu. Opravdu zvučnou. Tomáše Řepku! Známý bouřlivák rozhodně nekončí a znovu obuje kopačky v mistrovském utkání. A to společně s dalším bývalým reprezentantem Martinem Jiránkem, který do ambiciózního klubu přišel už před pár týdny.

Foto: Sport.cz

Tomáš Řepka (vlevo) a jeho nový trenér Štěpán Kacafírek.

Článek

Červené Janovice příchod potvrdily v pátek, i když Řepka je stále veden jako příslušník Hostivaře a na potvrzení změny klubové příslušnosti se podle elektronického systému FAČR zatím čeká. Bude to ovšem podle všeho jen formalita.

„Jsem velice rád, že mohu oficiálně potvrdit přestup sparťanské legendy Tomáše Řepky do Červených Janovic," oznámil dnes na Facebooku hrající trenér Janovic Štěpán Kacafírek novinku, která se může vepsat do dějin klubu z obce.

Řepka si zahrál v červenojanovickém dresu už na charitativním červencovém turnaji v malé kopané. Teď se tamní fandové mohou těšit na kousky šestačtyřicetiletého bývalého reprezentanta a hráče věhlasných klubů i v ´pralesních´ mistrovských bitvách.

Nové posily staví tým do role favorita soutěže a adepta na postup do okresního přeboru. "Věřím, že naše mise bude úspěšná," napsal dále Kacafírek k výrazným posilám.

„Po Martinu Jiránkovi je to (Řepka) další fotbalová osobnost, kterou uvidíme v našem dresu. V profesionálních kariérách se tito borci potkávali hlavně jako soupeři, ale nyní se oba těší na společnou spolupráci," pokračoval Kacafírek, který sám je odchovancem Sparty a v kategorii dospělých zkusil angažmá i v prvoligových Blšanech a Příbrami.

Námluvy mezi malým klubem z obce, která má zhruba 650 obyvatel, a Řepkou byly doladěny právě během červencového turnaje v Červených Janovicích.

„Poprvé je můžete oba vidět 23. srpna v mistrovském zápase v Sedlci u Kutné Hory od 17:00 a domácí premiéra bude 29. srpna od 14:00 v Červených Janovicích proti Vlkanči," připomněl Kacafírek, fotbalovým povoláním útočník, který se prosazoval zejména v nižších soutěžích.

Řepka má za sebou pozoruhodnou kariéru profesionálního fotbalisty. Po čtyřech letech v Baníku Ostrava se v roce 1995 přesunul do pražské Sparty, s nímž byl a je nejvíce spojován. Prosadil se i v italské Fiorentině či v anglickém West Hamu United. V národním týmu nasbíral 45 startů, připsal si jeden gól. Po profikariéře působil v nižších soutěžích, naposledy si v dubnu loňského roku mistrovské utkání zahrál v Hostivaři za tamní béčko. V posledních letech se v médiích často objevoval v bulvárních rubrikách. Další zápasy mu znemožnil nástup do výkonu trestu, teď je ovšem připraven znovu vyrukovat na trávník.

Reklama