Hlavní obsah

Rozmyslí si Manchester United? Mourinhovi se nabízí senzační angažmá

Spekuluje se o jeho příchodu na lavičku Manchesteru United, ale na stole leží trenéru Jose Mourinhovi také jiná zcela konkrétní nabídka z dosti nečekané destinace. O jeho služby se oficiálním dopisem uchází reprezentace Sýrie, tedy země sužované mimořádně krutou občanskou válkou.

Foto: Twitter

José Mourinho ještě v roli kouče Chelsea.

Článek

The Special One je bez práce od loňského prosince, kdy byl podruhé v kariéře vyhozen z Chelsea, s níž neúspěšně obhajoval mistrovský titul. Poté připustil, že velký fotbal mu chybí, a těší se na návrat na lavičku.

Dosud váhající zájemci o jeho služby si ale možná budou muset pospíšit, protože charismatický Portugalec dostal nabídku zabojovat o účast na mistrovství světa s národním týmem z Blízkého východu.

Syrský fotbalový svaz se oficiálně obrátil na Mourinhova agenta Jorgeho Mendese s žádostí o zahájení jednání o angažování Mourinha. Dopis svaz zveřejnil na svém facebookovém účtu.

„Kontaktujeme vás, abychom vám prezentovali oficiální nabídku na angažování Josého Mourinha na post trenéra syrského národního týmu. Reprezentace se probojovala do třetí fáze asijské kvalifikace o postup na MS 2018 v Rusku," píše se v dopisu.

„Rádi bychom vás informovali, že jsme otevření jednání s vámi ohledně podmínek podepsání kontraktu s Mourinhem," doplnil syrský svaz.

Pokud by bývalý kouč Realu Madrid či Interu Milán kývl na nabídku z Damašku, šlo by ve fotbalovém světě nepochybně o prvotřídní senzaci.

Reklama

Související témata: