Hlavní obsah

Šéf islandského fotbalu rezignoval kvůli lži o sexuální aféře reprezentanta

Reykjavík

Šéf islandského fotbalu Gudni Bergsson rezignoval kvůli tomu, že lhal o sexuálním skandálu jednoho z reprezentantů. Hráče obvinily dvě ženy, že je v roce 2017 v nočním klubu v Reykjavíku sexuálně obtěžoval a napadl. Šestapadesátiletý Bergsson, který během hráčské kariéry nasbíral 80 startů za islandský národní tým, odstoupil s odůvodněním, že svaz se k aféře špatně postavil.

Foto: twitter UEFA

Fotbalový míč - ilustrační foto

Článek

Podle jedné z žen jí právní zástupce svazu nabídl peníze, když bude mlčet. Vedení islandského fotbalu toto tvrzení popřelo. O kterého hráče šlo, svaz neuvedl. Podle tamních médií se aféra týká Kolbeinna Sigthórssona, který je s 26 góly spolu s Eidurem Gudjohnsenem historicky nejlepším střelcem islandské reprezentace. Jednatřicetiletý útočník IFK Göteborg, který hrával za Ajax Amsterdam nebo Nantes, chybí v nominaci na nadcházející zápasy kvalifikace mistrovství světa proti Rumunsku, Severní Makedonii a Německu.

Hráč se podle napadené ženy za své chování omluvil a vyplatil jí nespecifikovanou částku jako bolestné.

Bergsson ve čtvrtek v televizním rozhovoru popřel, že by svaz obdržel stížnost nebo zprávu o tom, že by se někdo dopustil sexuálního násilí. Za lež se bývalý hráč Boltonu a Tottenhamu nejprve omluvil, nakonec i rezignoval. V čele svazu stál od roku 2017.

Reklama

Související témata: