Hlavní obsah

Slepička mění obor. Bývalý fotbalový reprezentant se jde prát do klece

Dobříš

Přestup je to radikální. A překvapivý. Neobvyklou premiéru si v listopadu ve sportovní hale v Dobříši odbude bývalý fotbalista pražské Sparty či reprezentace Miroslav Slepička. V rámci Fight Night se útočník poprvé postaví do klece a utká se ve svém prvním zápase v MMA. Vedle něj se během večera představí tuzemská elita MMA v čele s Milošem „Melounem“ Petráškem.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Miroslav Slepička (vpravo) na archivním snímku v dresu Sparty při ligovém duelu s Libercem.

Článek
Fotogalerie

Čtyřiatřicetiletý Miroslav Slepička patřil k velkým talentům českého fotbalu. V roce 2002 pomohl Liberci k mistrovskému titulu. Prošel i Spartou, Dinamem Záhřeb, Fürthem, Příbramí a hrál i v Indii. Naposledy nastupoval za Písek. Na kontě má i dva starty za národní tým.

„Když jsme se dozvěděli, že Mirek Slepička ve své rodné Příbrami už několik měsíců MMA trénuje, napadlo nás, že náš turnaj v nedalekém Dobříši by pro něj mohl být ideální příležitostí pro zápasnickou premiéru v oktagonu," říká Michal Hamršmíd, pořadatel turnaje a legenda tuzemského MMA.

"S Mirkem jsme se rychle dohodli a věřím, že si diváci jeho první zápas pořádně užijí. Sám jsem se přesvědčil, že Míra poctivě trénuje, a tak bude v listopadu určitě skvěle připravený," dodává.

Fotbalista ke své premiéře přistupuje s pokorou. „Trénuji pár měsíců, takže určitě nedosahuji úrovně profesionálních zápasníků, kteří bojují v kleci už spoustu let. Proti nim bych asi neměl vůbec žádnou šanci. Slibuju, že udělám všechno pro to, abych diváky nezklamal a neudělal si na Dobříši ostudu," říká s úsměvem Slepička.

Reklama

Související témata: