Hlavní obsah

Sparta má další titul, v přímém souboji porazila Baník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vydařená sezona. Fotbalisté Sparty se ve Fortuna lize dočkali po devíti letech mistrovského titulu. Teď na ně v I. Celostátní dorostenecké lize navázal také výběr do 19 let. V závěrečném kole soutěže musel svést přímý souboj o všechno s Baníkem Ostrava. Pražané ho na Strahově zvládli a po výhře 2:1 mohou slavit.

Foto: Sparta.cz

Fotbalisté Sparty do 19 let slaví mistrovský titul.

Článek

Sparťanská devatenáctka v posledním ligovém utkání doma přivítala Baník Ostrava, na který měla před vzájemným soubojem dvoubodový náskok. V zápase jí tak stačila i remíza k zisku mistrovského titulu za sezonu 2022/23.

Na ni ovšem hrát nechtěla a již ve 14. minutě Stárek otevřel hlavou skóre. Vedení domácích trvalo jen jedenáct minut, vyrovnal Málek z těsné blízkosti před brankářem Čechalem. Ve druhém poločase byli Letenští aktivnějším týmem a vytvořili si více příležitostí ke skórování. Do sítě si našla cestu Michlova hlavička deset minut před koncem. Sparta se tak po vítězství 2:1 stala ligovým mistrem.

Na srdci S. Na rozloučenou s oslavami na Letné si mistrovský tým zazpíval s Vojtěchem DykemVideo: Sport.cz

„Téměř celou sezonu jsme byli na špici tabulky, ale měli také výkyvy, kvůli kterým jsme nedokázali udělat delší šňůru vítězných zápasů, což nás udržovalo v kontaktu s ostatními mužstvy. Proto se o všem rozhodlo v posledním kole," líčí na klubovém webu trenér Jan Kopáňko.

„Myslím, že celkově jsme měli vyrovnanou výkonnost, až na pár výpadků v ofenzivě. Počet vstřelených branek v lize ale podtrhuje, že máme nejlepší útok. Po celou sezonu jsme dokazovali, že náš tým je kvalitní a patří na vrchol soutěže. Titul jsme vyhráli zaslouženě!" dodává spokojený kouč.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články