Hlavní obsah

Střepy v očích, tržné rány. Ostuda, takhle se nedá hrát, zlobí se Argentinci po útoku na hráče

Buenos Aires

Útok příznivců River Plate na autobus s hráči Boky Juniors zapříčinil odklad odvetného duelu finále Poháru osvoboditelů na neděli od 21:00 našeho času. Fotbalisté utrpěli tržné rány a byli zároveň zasaženi slzným plynem, kterým se policisté snažili rozehnat fanoušky River Plate.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Řádění fanoušků v Buenos AiresVideo: sntv

 
Článek

Hráči Boky byli v důsledku otravy slzným plynem dezorientovaní a trpěli zvracením. Někteří také museli být ošetřeni kvůli krvavým zraněním, což potvrzují i záběry přímo ze šatny.

Pablo Perez a Gonzalo Lamardo dokonce museli být odvezeni do nemocnice. Zatímco Perezovi bylo nutné odstranit z očí střepy z rozbitých brýlí, Lamardo potřeboval důkladnější ošetření tržné rány na hlavě. Oba jmenovaní tak zřejmě nezasáhnou do odvetného klání finále Poháru osvoboditelů.

Carlos Tevez, který je oporou Boky, svědčil novinářům o stavu svých spoluhráčů. „Pablo (Perez) se právě vrátil z nemocnice se zabandážovaným okem, další hráči mají řezné rány. Nemohli jsme kvůli slznému plynu ani pořádně dýchat. Takhle se nedá hrát," stěžoval si někdejší útočník obou manchesterských velkoklubů či Juventusu Turín.

Ostuda! zní nejčastější reakce

„Tohle způsobuje jenom ostudu naší společnosti. Přijde mi velice smutné, že musíme posouvat výkop tak důležitého zápasu," stěžoval si prezident Boky Juniors Daniel Angelici. Podobná slova volil i šéf soupeře z River Plate: „Jako Argentinec a fotbalový funkcionář musím říct, že to je fakt ostudné," uvedl Rodolfo D'Onofrio.

Viditelně rozhořčený byl také legendární útočník Gabriel Batistuta. „Další promarněná příležitost zabodovat před celým světem, který nás teď sleduje. Ostuda, hanba," uvedl na svém twitteru někdejší hráč Boky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Narvané tribuny na tréninku Boky JuniorsVideo: sntv

sntv

Reklama

Související témata:
  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG
  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen