Hlavní obsah

Tituly má se Slavií i Spartou, teď bude Brabec vládnout ženám

Dva mistrovské tituly získal se Slavií, jeden se Spartou. Vedle dalších ligových štací si zahrál také hned ve čtyřech dalších zemích, Rusku, Turecku, Rakousku a ve Švýcarsku. Teď se Erich Brabec stal novým vedoucím úseku ženského fotbalu v rámci Fotbalové asociace České republiky (FAČR).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Erich Brabec v dresu Bohemians 1905.

Článek

Zkušený bývalý hráč bude pověřen řízením celého ženského úseku včetně domácích soutěží a oblasti reprezentací. Před nástupem do této pozice působil šestačtyřicetiletý Erich Brabec v několika trenérských pozicích v mládežnickém i seniorském fotbale.

„Když mě v závěru minulého kalendářního roku oslovil technický ředitel asociace Zdeněk Psotka, velmi mě to zaujalo. I proto, že na konci své trenérské etapy v Bohemians Praha 1905 jsem si své uplatnění v některé z manažerských rolí ve fotbale uměl představit. Teď do sebe všechno zapadlo,“ říká pro web asociace.

„Vzhledem k tomu, že jsem zahájil studium sportovního managementu pod záštitou UEFA, je toto skvělá možnost skloubit teorii s praxí a moc se těším. V prostředí asociace se pohybuju od začátku letošního roku, snažím se co nejlépe zorientovat a věřím, že společnými silami najdeme způsob, jak český ženský fotbal po všech stránkách ještě více posunout dopředu,“ vysvětluje Brabec.

V nominaci fotbalové reprezentace je šest nováčků a převažují hráči Sparty a Slavie.Video: Sport.cz

Věří, že český ženský fotbal před sebou má velkou budoucnost. „Ženský fotbal má obecně obrovský potenciál, Česko nevyjímaje. V posledních letech je celosvětový progres velmi výrazný a chceme udělat maximum, aby se mu ještě více dařilo také v českých podmínkách,“ plánuje.

„Máme před sebou krátkodobé cíle, které se týkají reprezentačních týmů: velmi bychom si přáli postupy na závěrečné turnaje. Pevně věříme, že se toho premiérového dočká také reprezentační A tým. Střednědobé cíle jsou o tom, abychom nastavili a vytvořili takové zázemí, které k fotbalu přivede co největší počet dívek. Velmi důležitá bude v této oblasti zejména spolupráce mezi kluby, reprezentací a asociací,“ poukazuje Brabec.

Reklama