Hlavní obsah

V Trabzonsporu bude po pohárovém triumfu pokračovat kouč Newton

Eddie Newton bude pokračovat jako hlavní trenér fotbalistů Trabzonsporu, které vedl v závěru sezony v roli dočasného kouče. Osmačtyřicetiletý Angličan dovedl minulý týden tým, v němž působil český reprezentant Filip Novák, k vítězství v domácím poháru.

Foto: Sport.cz

Eddie Newton bude pokračovat jako hlavní trenér fotbalistů Trabzonsporu

Článek

Newton přišel do Trabzonsporu letos v únoru jako asistent a do role dočasného kouče se posunul na dva závěrečné duely sezony po odvolání Hüseyina Cimsira. Pod jeho vedením klub z města na pobřeží Černého moře porazil ve finále poháru 2:0 Alanyaspor a získal první trofej po deseti letech.

V turecké lize skončil Trabzonspor druhý za Basaksehirem, ale kvůli porušení finančního fair play byl vyřazen z příštího ročníku evropských pohárů. Novákovi v klubu vypršela smlouva a český obránce možná Trabzon po dvou a půl letech opustí.

Newton si v týmu vyzkouší poprvé roli hlavního kouče. Dlouholetý záložník Chelsea z 90. let minulého století plnil po skončení kariéry doma v Anglii funkci asistenta v různých klubech.

Právě v Chelsea se po boku Roberta Di Mattea radoval v roce 2012 z triumfu v Lize mistrů, v roce 2015 zase pomáhal Guusi Hiddinkovi.

Reklama

Související témata: