Hlavní obsah

Válka o Neymara graduje. Real nabízí tři opory a hráči pohádkový plat

Madrid/Praha

Válka o Neymara graduje. Chceme brazilskou hvězdu, ať to stojí, co to stojí, řekli si nejspíš v Realu Madrid. Podle posledních zpráv je Bílý balet ochotný obětovat klidně tři známé fotbalisty, jen aby získal Kanárka z Paříže a naštval tak rivala z Camp Nou. Barcelona měla být ze hry, jenže poslední události svědčí o tom, že se nevzdala.

Foto: Philippe Wojazer, Reuters

Trénink fotbalistů PSG - Neymar, Edinson Cavani a Thiago Silva v akci.

Článek
Fotogalerie

Když nabídla Barcelona do Paříže hráče Philippe Coutinha a Ousmane Dembeleho a k tomu finanční doplatek, šéfové PSG s díky odmítli, že chtějí celou výstupní klauzuli v penězích. Teď zkusil podobný kousek Bílý balet. Na seznamu „obětí" za případný příchod Neymara jsou Isco, Varane a Marcelo.

Bílý balet je podle médií ochotný platit Neymarovi 700 000 liber týdně, tedy nějakých devatenáct milionů korun (nyní v PSG bere 675 000 liber). S napětím celý obchod sledují i v Manchesteru United. Klub dobře ví, že pokud by Real získal Neymara, nejspíš by nechal na pokoji záložníka Paula Pogbu, o jehož služby v Madridu také stojí.

Neymar se už pěkných pár měsíců snaží dostat z Paříže. Neskrývá, že jej láká návrat do Barcelony (z ní pro změnu v létě před dvěma lety vytrucoval odchod do PSG). Právník hráče byl na začátku týdnu jednat na Camp Nou s vedením Barcelony. Brazilec má ve smlouvě s francouzským gigantem výstupní klauzuli ve výši 198 milionů liber, takže je jasně dané, kolik by měl případný zájemce zaplatit.

Brazilec se v poslední době zviditelnil především svými skandály, na hřišti nekouzlil, jelikož je trápila zranění. V oficiálním fanshopu PSG se vzhledem k vyhrocené situaci neprodávají dresy Neymara, což může svědčit o tom, že se přestup blíží.

Možná jde ale také o reakci na protesty fanoušků během prvního kola francouzské ligy. Ti chtěli, aby problémová hvězda vypadla z klubu. "Jsi ten nejodpornější hráč v historii PSG," mohl si Neymar přečíst na transparentech. Možná se už ale vidí zpátky ve Španělsku, takže si z toho nedělal těžkou hlavu.

Nejlépe placení hráči na světě
Jménoklubtýdenní mzda v librách
Lionell MessiBarcelona900 000
Cristiano RonaldoJuventus850 000
Antoine GriezmannBarcelona725 000
NeymarPSG675 000
Luis SuárezBarcelona625 000
Gareth BaleReal Madrid600 000
Alexis SanchezManchester United505 000
Philippe CoutinhoBarcelona500 000
Přestoupí podle vás Brazilec Neymar do Realu Madrid, nebo do Barcelony?
Odejde do Realu Madrid.
38,3 %
Odejde do Barcelony.
47,5 %
Zůstane v PSG.
14,2 %
Celkem hlasovalo 2360 čtenářů.

Reklama

Související témata: