Hlavní obsah

VIDEO: V osmnácti vstřelil parádní gól do sítě Manchesteru United. Kdopak po něm asi sáhne?

Napřáhl a slavný Manchester United v tu chvíli prohrával. Osmnáctiletý Takumi Minamino z japonského týmu Cerezo Ósaka si užíval velké chvíle. Jeho rána byla excelentní, anglický gigant v přípravném utkání nakonec stačil na výstavní pokus asijského fotbalového učně a možná budoucí hvězdy odpovědět vyrovnáním na konečných 2:2 až v nastavení.

Parádní trefa Takumi Minamina proti Manchesteru United

 
Článek

Pro naprostou většinu evropských fandů je jméno Minamino neznámé, ale útočník z Ósaky se už předvedl i na mezinárodní scéně. Tedy té asijské. Na kontinentálním šampionátu šestnáctiletých v Uzbekistánu v roce 2010 se s pěti zásahy dělil o pozici nejlepšího střelce. S týmem dokráčel až do semifinále, kde Japonci padli s nakonec celkově triumfujícími Severokorejci.

Minamino hrál i za reprezentační sedmnáctku a jsou mu předpovídány světlé zítřky. U hledačů budoucích fotbalových pokladů je bezpochyby zapsán velmi výrazným písmem. Kdo ví, zda záhy nevytáhne za fotbalovým štěstím do Evropy po vzoru třeba Kagawy, který proti němu stanul právě v tomto přípravném utkání v rámci asijského přípravného turné Manchesteru.

Reklama

Související témata: