Hlavní obsah

VIDEO: Do běla rozčílený fotbalista napadl sudího. Nelíbila se mu červená karta

Bejrút

Vytočený do nejvyšších obrátek byl fotbalista ve druhé libanonské divizi Youssef Omar, když uviděl v rukách rozhodčího Bachira Awasy červenou kartu. Hned mu bylo jasné, že ji hodlá ukázat právě jemu, proto se rozhodl mu v tom zabránit. A podle rčení, že nejlepší obrana je útok, také zaútočil. Ale poněkud agresivněji, než sudí očekával. Arbitra museli nakonec chránit členové vojenského útvaru, který na zápas dohlížel.

Hon na fotbalového rozhodčího v LibanonuVideo: Reuters

 
Článek

Omara z týmu Al-Nahda se původně ohnisko problému vůbec netýkalo. Jeden z jeho spoluhráčů fauloval hráče z Al-Salam Zgharta a rozhodčí Awasy odpískal nedovolený zákrok. Omarovým spoluhráčům se verdikt pranic nelíbil, ale až právě on rozhodčího vytočil, když mrštil míčem po protihráči. A zrovna do pánských citlivých míst...

Sudí si Omara zavolal k sobě s tím, že mu ukáže žlutou kartu. V tu chvíli se do celé záležitosti vložili i zástupci Al-Nahdy na střídačce. Napoprvé se rozhodčímu ještě blížící se nebezpečí podařilo odvrátit, rebela si zavolal k sobě a žlutou kartu mu ukázal. Jeden ze členů týmu však poté vnikl na hřiště a sudí se rozhodl, že za to postiženého hráče vyloučí.

To byla osudná chyba. Rozzuřený fotbalista se proti němu vrhnul a chystal se ho nakopnout. Rozhodčí se dal na úprk. A nejen před fotbalistou, ale i před funkcionáři Al-Nahdy. Zachránit ho museli nakonec vojáci, kteří poté, co sudí oběhl celé hřiště, zavedli Awasu do bezpečí.

Zápas se nakonec pro napadení rozhodčího nedohrál.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín