Hlavní obsah

VIDEO: První finále Poháru osvoboditelů skončilo po gólu v nastavení nerozhodně

Aktualizováno

Ve třetí minutě nastaveného času vydřeli fotbalisté paraguayského Nacionalu v prvním finálovém utkání Poháru osvoboditelů s argentinským San Lorenzem remízu 1:1. Porážku domácího týmu v Asunciónu odvrátil střídající útočník Julio Santa Cruz, mladší bratr někdejšího kanonýra Bayernu Mnichov či Manchesteru City Roqueho.

Finále Copa Libertadores

 
Článek

San Lorenzo zápasu dominovalo a mělo jasnou střeleckou převahu, z které však vytěžilo jediný gól. V 65. minutě ho dal útočník Mauro Matos. Odveta v Buenos Aires se hraje za týden, oba týmy mohou jihoamerickou obdobu Ligy mistrů vyhrát poprvé v historii. Vítěz se kvalifikuje na prosincové mistrovství světa klubů v Maroku.

"Přehrávali nás, byli lepší a měli více klidu. Naši hráči byli nervózní, ale nakonec máme remízu a můžeme zabojovat o pohár," řekl trenér Nacionalu Gustavo Morinigo.

San Lorenzu, jehož nejznámějším fanouškem je papež František, bude v odvetném duelu nejspíš už chybět klíčový záložník Ignacio Piatti. Argentinský tvůrce hry má namířeno do MLS do týmu Montrealu.

Finále fotbalového Poháru osvoboditelů - první zápas:
Nacional - San Lorenzo 1:1 (0:0)
Branky: 90.+3 Santa Cruz - 65. Matos.
Odveta se hraje 13. srpna v Buenos Aires.

Reklama

Související témata: