Hlavní obsah

Za manipulaci se zápasy dostali fotbalisté Salvadoru doživotní distanc

Salvador
Aktualizováno

Čtrnáct fotbalových reprezentantů Salvadoru bylo potrestáno doživotním zákazem startů kvůli zmanipulování čtyř zápasů národního týmu. Podle vyšetřování byl ovlivněn mimo jiné přípravný duel s USA v roce 2010, v němž Salvador podlehl 1:2, a utkání s Mexikem (0:5) na předloňském Zlatém poháru.

Foto: Sport.cz

Fotbalisté Salvadoru mají za nekalou manipulaci se zápasy doživotní utrum s profesionálním fotbalem. Na snímku jeden z hříšníků William Osael Romero (vpravo).

Článek

„Doufáme, že tenhle případ posílí svědomí sportovců, aby k manipulaci zápasů už nedocházelo," řekl šéf národního fotbalového svazu Carlos Méndez.

Salvador v nejbližších měsících nemá v plánu žádné mezistátní utkání, takže má čas sestavit novou reprezentaci. Podle kouče Agustina Alberta Castilla bude mužstvo složené především z juniorů.

Od srpna mělo 22 hráčů národního týmu pozastavenou činnost a probíhalo vyšetřování. Kromě doživotních distanců potrestal svaz jednoho fotbalistu zákazem startů na rok a půl a další dva na šest měsíců.

Mezi doživotně potrestanými jsou i Christian Castillo a William Osael Romero, kteří v minulosti působili v severoamerické lize MLS.

Reklama

Související témata: