Hlavní obsah

Zázračný mladík se dočkal. „Nový Neymar“ podepsal první profesionální smlouvu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hovoří se o něm jako o novém Neymarovi nebo Viníciusi Júniorovi. Mladý Brazilec Endrick je v pouhých patnácti letech jedním z největších talentů světového fotbalu a nyní se dočká první profesionální smlouvy. Tu mu nabídlo prvoligové Palmeiras, za které doposud nastupuje v mládežnických kategoriích.

Foto: @FabrizioRomano, Twitter

Talentovaný Brazilec Endrick podepsal profesionální smlouvu s Palmeiras.

Článek

Nejvíce se patnáctiletý Endrick zaskvěl nejspíš na začátku roku během Sao Paulo Junior Cupu, tedy prestižního brazilského turnaje pro hráče do 20 let, v němž s převahou předčil i o pár let starší borce. Po právu byl vyhlášen také nejlepším hráčem celého turnaje, kde vstřelil sedm gólů v sedmi zápasech. Už v tu dobu jej z tribun pozorovali skauti nejlepších evropských klubů, kterým bylo hned jasné, že o tohoto mladíka se strhne ještě pořádná mela.

Endrick hraje fotbal od čtyř let, v jedenácti začal hrát za mládežnické kluby Palmeiras. Za pět let vstřelil neuvěřitelných 165 gólů ve 169 zápasech a slíbil si, že se jednou stane profesionálním hráčem, aby finančně pomohl své rodině.

Jeho sen se teď stává skutečností. V 15 letech podepsal svou první profesionální smlouvu s Palmeiras, která obsahuje i výstupní klauzuli na 60 milionů eur (zhruba 1,4 miliardy korun), a která se stane platnou v dovršení jeho 16 let, což bude v červenci.

V hledáčku ho má už teď například Real Madrid, Liverpool či Manchester City. Do Evropy však Brazilec, jehož velkým vzorem je Cristiano Ronaldo, může odejít až bude plnoletý.

Reklama

Související témata:
  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.