Hlavní obsah

Žena, která obvinila Alvese ze sexuálního napadení, nechce finanční odškodnění

Žena, která obvinila brazilskou fotbalovou hvězdu Daniho Alvese ze sexuálního napadení, po něm nebude vymáhat finanční odškodnění. Španělskému listu El País to řekl lidé blízcí vyšetřování. Třiadvacetileté ženě jde prý jen o to, aby si devětatřicetiletý hráč odpykal trest ve vězení.

Foto: @English_AS, Twitter

Bývalý kapitán brazilské reprezentace Dani Alves

Článek

Alvese zadržela v pátek policie a po soudním slyšení ho umístila do vazby. Bývalý obránce Barcelony podle rozhlasové stanice Cadena Ser požádal o víkendu o možnost vypovídat před soudcem znovu, protože by chtěl svou verzi událostí změnit. Soudce ho v pátek odmítl propustit na kauci.

Dnes byl Alves z bezpečnostních důvodů přemístěn do jiné vazební věznice. Nové zařízení je podle vyjádření katalánských úřadů rozčleněno na menší jednotky, v nichž je jednodušší zajistit zadrženým, mezi nimiž jsou jak už odsouzení, tak teprve vazebně stíhaní, bezpečné podmínky.

Nejmenovaná žena obvinila Alvese, že ji na konci prosince při návštěvě nočního klubu v Barceloně proti její vůli osahával pod spodním prádlem. Fotbalista jakékoliv provinění odmítl s tím, že ženu vůbec nezná.

Během své bohaté a dlouhé kariéry získal Alves 42 fotbalových trofejí. S Barcelonou vybojoval šest titulů a třikrát vyhrál Ligu mistrů. Za sebou má také angažmá v Seville, Juventusu, Paris St. Germain nebo Sao Paulu.

Za brazilskou reprezentaci odehrál 126 utkání. Předloni získal olympijské zlato v Tokiu a loni v Kataru se zúčastnil potřetí mistrovství světa. Po vypuknutí současného skandálu přišel o angažmá v mexickém klubu UNAM Pumas.

Reklama

Související témata: