Hlavní obsah

Paradoxně nám pomohli Hradečtí, popsal navrátilec Bačkovský kuriózní moment

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrůzostrašný střet se spoluhráčem ho vyřadil ze hry na šest kol, do branky se gólman Liberce Hugo Bačkovský vrátil po téměř dvou měsících proti Hradci Králové. Hned vychytal čisté konto. Od inkasovaného gólu ho zachránila tyčka a paradoxně i útočník soupeře. Votroci remizovali pod Ještědem 0:0.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hugo Bačkovský v akci

Článek

Na konci února ho ze hřiště při Podještědském derby odvážela sanitka s otřesem mozku a problém mu pak dělala i malá procházka; až nyní se Hugo Bačkovský v první lize do branky vrátil. Přispěl k bezbrankové remíze. „Utkání bylo bojovné, bez nějakých větších šancí. Remíza tomu sedí,“ zhodnotil Bačkovský, který v nejvyšší soutěži chytal poprvé od 22. kola, kdy ho smolně zasáhl spoluhráč.

Ve druhém poločase s Vortoky ho kuriózně zachránil hostující útočník Vašulín, který z pohledu hostů smolně zblokoval na brankové čáře Pilařovu střelu. „Krejčí střílel, ve vápně bylo hodně lidí a někdo střelu zblokoval. Soupeř pak dorážel, trefilo to hradeckého hráče skoro na čáře, pak jsem se jen divil, že to není ofsajd… Paradoxně nám pomohli Hradečtí,“ popsal šťastný moment.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Utkání 29. kola první fotbalové ligy: Slovan Liberec – FC Hradec Králové, 21. dubna 2024, Liberec

Fortuna při něm stála i v 77. minutě, kdy Vašulín vystřelil zpoza vápna levačkou a míč se odrazil od tyče. „Na střelu jsem si úplně lehce sáhl a jen jsem doufal, že to bude stačit,“ přiznal 24letý brankář, který v brance nahradil Oliviera Vliegena.

„V Budějovicích jsme dostali tři branky a myslíme si, že Oli mohl pro mužstvo udělat víc. Hugo byl zdravý, už je po zranění čtrnáct dnů v tréninku, takže jsme chtěli mužstvu dát nový impuls. S výkonem jsem spokojený, protože udržel nulu,“ vysvětlil kouč Slovanu Luboš Kozel.

V posledním kole však bude Bačkovského znovu postrádat, neboť gólman viděl deset minut po přestávce žlutou kartu, v této sezoně již čtvrtou.

„Mrzí mě to hodně. Věděl jsem, že tohle riziko tady je, a musím říct, že na hřišti mě to dost překvapilo. Vašulín v souboji trefil Chaluše do hlavy a klidně mohl dostat druhou žlutou kartu. Spontánně jsem běžel za rozhodčím, a ještě než jsem stihl něco říct, tak mi ji pan rozhodčí dal. Prý tam takhle nesmím vyběhnout. Pravidlově je to asi správně, ale vzhledem k tomu, co se děje v lize a co se některým hráčům odpouští, mi to přijde dost přísné. Pokud se takhle bude pískat všem, nemám s tím problém. Překvapilo mě to a mrzí mě to, protože po pauze mě zase čeká stopka,“ řekl Bačkovský.

Liberec čeká v příštím kole na hřišti Baníku boj o elitní šestku. „Budeme se snažit uhrát body, abychom byli co nejvýš a měli dobrou výchozí pozici do nadstavby. Elitní skupina pro nás má smysl za podmínky, že bude nějakým způsobem reálné čtvrté páté místo, kdy bude na dostřel. Určitě pro nás nemá smysl, kdybychom tam šli z šestého místa s nějakou větší bodovou ztrátou,“ uzavřel Bačkovský.

Reklama

  2 : 0 Teplice - Liberec 2 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  3 : 1 Hradec Králové - Olomouc 3 : 1 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  3 : 0 Plzeň - Ml. Boleslav 3 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
  Slovácko - Sparta dnes 18 : 00
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články