Hlavní obsah

Plzeň si pojistila kometu sezony Šulce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Daří se mu, má výbornou formu a odměnou je nová smlouva. Dvaadvacetiletý fotbalový záložník a jeden z objevů aktuální sezony Pavel Šulc podepsal s Viktorií Plzeň nový tříletý kontrakt.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Pavel Šulc z Plzně během utkání ve Zlíně.

Článek

„Jsem šťastný, že je moje budoucnost i nadále spojena s klubem, ve kterém jsem vyrůstal a který mám v srdci. Vážím si této důvěry. Mým cílem je společně s týmem vyhrávat co nejvíce zápasů, dělat radost našim skvělým fanouškům, a i nadále na sobě tvrdě makat a posouvat se neustále vpřed,“ uvedl pro klubový web Pavel Šulc po podpisu smlouvy do roku 2026.

Šulc v minulých sezonách často putoval po hostováních, byl například v Jablonci nebo Českých Budějovicích. V létě absolvoval EURO do 21 let, kde i přes konec českého týmu v základní skupině zaujal individuálními výkony.

Začátek aktuálního ročníku měl v Plzni složitý, podle trenéra Miroslava Koubka musel ještě dotrénovat. Teď je však ofenzivní univerzál stavebním kamenem základní sestavy, s bilancí pěti gólů a jedné asistence patří k nejproduktivnějším hráčům Fortuna ligy, celkově se pyšní bilancí 6+3 v jedenácti soutěžních kláních.

„Pavel je hráč s obrovským potenciálem, který hodláme i nadále společně rozvíjet. Získal potřebné ligové zkušenosti na hostováních, v létě se vrátil v plné síle a dokázal se prosadit v prvním týmu. Jeho cesta se ukázala jako jednoznačně správná. Přeji si, aby se mu i nadále dařilo a byl důležitou součástí našeho týmu,“ řekl generální ředitel a předseda představenstva Adolf Šádek.

„Jsme spokojeni, že velmi rychle došlo ke společné dohodě a s velkým předstihem jsme se domluvili na novém kontraktu. Tím, že prošel naší mládeží a dokázal si vybojovat místo v prvním týmu, je i velkým vzorem a příkladem pro všechny naše mládežníky a pevně věříme, že takových hráčů bude v budoucnu co nejvíce,“ doplnil sportovní ředitel klubu Daniel Kolář.

Reklama

  2 : 1 Real Madrid - Bayern 2 : 1 dohráno
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
  Leverkusen - AS Řím dnes 21 : 00
20240509T21 : 00:00+0200
Leverkusen vs. AS Řím
Leverkusen vs. AS Řím
Leverkusen
AS Řím
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.