Hlavní obsah

Podle šéfa anglických rozhodčí už příště k neuznání regulérní branky nedojde

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Anglické sdružení fotbalových rozhodčích (PGMOL) učinilo opatření, aby se v budoucnu neopakovala situace, při které před dvěma týdny nebyl Liverpoolu v anglické lize uznán regulérní gól. Na webu Premier League o tom informoval šéf sudích Howard Webb.

Foto: Peter Cziborra, Reuters

Sporný moment připravil fotbalisty Liverpoolu o regulérní gól

Článek

„Situaci ze zápasu Tottenhamu s Liverpoolem jsme vyhodnotili a řekli jsme si, co příště musíme udělat lépe,“ uvedl Webb. „V následujících dnech jsme tvrdě pracovali na tom, abychom zavedli taková pojistná opatření, aby se něco takového už neopakovalo,“ dodal.

K incidentu došlo ve 34. minutě, kdy skóre zápasu otevřel Luis Díaz. Rozhodčí branku neuznal kvůli odmávanému ofsajdu, přestože kontrola u videa vzápětí ukázala, že šlo o regulérní gól. Podle Webba došlo o lidské selhání a ztrátu koncentrace.

PGMOL kvůli tomu krátce po incidentu zveřejnilo záznam komunikace mezi rozhodčím a asistentem u videa. Problém vznikl tím, že si VAR nevšiml, že sudí na hřišti odpískal ofsajd. Myslel si, že byl gól uznán, proto nezasáhl.

Webb také vysvětlil, proč rozhodčí nemohli vrátit hru zpět a branku uznat. „Chápu, že hodně lidí se ptalo, proč to neudělali. A v záznamu je slyšet, že to řešili i rozhodčí. Nicméně pravidla něco takového za podobných okolností neumožňují,“ uvedl.

Reklama

  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG
  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen