Hlavní obsah

Podle Wengera jsou kvalifikační zápasy nezajímavé

LONDÝN

Trenér fotbalistů Arsenalu Arséne Wenger kritizoval po sobotních zápasech o účast na mistrovství Evropy 2008 kvalifikační systém. Podle klubového kouče českého kapitána Tomáše Rosického bylo osmdesát procent duelů naprosto nezajímavých a UEFA je na "dobré" cestě znechutit fanouškům fotbal.

Foto: Internet

Arséne Wenger

Článek

Podle Wengera jsou mimořádně neatraktivní především zápasy silných evropských týmů proti výběrům ze zemí bývalého Sovětského svazu, někdejšího východního bloku a trpaslíků typu Andorry či Lichtenštejnska.

"Tyhle zápasy neznamenají pro hráče vůbec nic. Jedině utkání na klubové scéně ukážou, jak je kdo dobrý," citovala dnes Wengera agentura SID. "Takhle se jen můžeme dočkat toho, že fotbal ztratí na dlouhou dobu zájem lidí," dodal trenér anglického velkoklubu.

Právě šéfové slavných mužstev již delší dobu volají po změně kvalifikačního systému, ale například navrhovanou předkvalifikaci pro slabší týmy UEFA záhy smetla ze stolu. Během cesty na Euro 2008 do Rakouska a Švýcarska se odehraje celkem 308 kvalifikačních zápasů.

Reklama