Hlavní obsah

Olomouc vyhrála v poháru v Uničově až po prodloužení, Chytil dal hattrick

Fotbalisté Olomouce zvítězili ve 2. kole domácího poháru na hřišti třetiligového Uničova 4:2 po prodloužení. V normální hrací době skončil zápas 2:2. Tři góly včetně toho vítězného vstřelil Mojmír Chytil.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Mojmír Chytil z Olomouce, autor hattricku.

Článek

Sigma s outsiderem dvakrát prohrávala. Domácí poslal do vedení po půl hodině hry Krč, po změně stran vyrovnal z penalty Chytil. Následně Uničov opět skóroval, o což se z pokutového kopu postaral Komenda. Deset minut před koncem základní hrací doby si dal vlastní gól Koutný. V prodloužení se pak dvakrát prosadil Chytil.

"Pomohla nám poločasová střídání. Myslím, že v prodloužení už to byla otázka fyzické kondice. Naše převaha byla velká. Soupeř nás v něm již příliš neohrozil," citoval klubový web trenéra Hanáků Václava Jílka. "Na utkání najdeme chyby. Přijeli jsme si sem ale pro postup, věděli jsme, že zápas nebude jednoduchý. Postup máme. Neříkám, že jsem spokojený, ale nakonec to, že jsme nepříznivý vývoj otočili, je dobře," uvedl Jílek.

Olomouc porazila Uničov 4:2, byť po základní hrací době, ve stejné fázi soutěže i v minulé sezoně. Svěřenci trenéra Jílka vstoupili do poháru jako první tým z nejvyšší soutěže.

2. kolo českého fotbalového poháru MOL Cupu:
Uničov - Sigma Olomouc 2:4 po prodl. (2:2, 1:0)
Branky: 30. Krč, 62. Komenda z pen.- 51. z pen., 95. a 117. Chytil, 80. vlastní Koutný.
Olomouc: Trefil - Chvátal, Poulolo, Vraštil (106. Pokorný), Sláma (74. Šíp) - Matoušek (46. Navrátil), Breite (80. Zifčák), Ventúra, Spáčil (46. Chytil), Košťál (46. Zmrzlý) - Růsek. Trenér: Jílek.
Kvítkovice - Třinec 1:5 (0:2).

Reklama