Hlavní obsah

Pro Plzeň je prioritou kvalifikace o Ligu mistrů, Jablonec je naopak před Superpohárem plný ambicí

Plzeň

K zisku trofeje se nijak neupíná. Kouč mistrovské Plzně Pavel Vrba sice netají, že by chtěl se svým týmem domácí fotbalový Superpohár podruhé v jeho krátké historii získat, ale hned dodává, že prioritou pro Viktorii je úterní vstup na evropskou scénu a první kvalifikační duel o Ligu mistrů s Željezničarem Sarajevo. To Jablonec jako vítěz Poháru České pošty nastoupí dnes v 17.45 v plzeňských Štruncových sadech plný ambicí a touhy uspět a i druhou trofej získat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Šéf českého a jabloneckého fotbalu Miroslav Pelta byl celý šťastný, když mohl po finále domácího poháru předat trofej svému trenérovi Romanu Skuhravému. Komu předá Superpohár, to netuší.

Článek
Fotogalerie

Teprve počtvrté se utká ligový mistr s vítězem domácího poháru, přitom Plzeň asistuje u tohoto fotbalového svátku již potřetí. Dvakrát jako mistr, jednou jako pohárový vítěz. Uspěla zatím jen jednou, když předloni porazila po penaltovém rozstřelu Mladou Boleslav.

Vrba netají: Soustřeďujeme se na Sarajevo

„Uvidíme, jak zápas zvládneme tentokrát, protože naší hlavní prioritou v tomto období je kvalifikace o Champions League, na níž se soustřeďujeme především. I hráči jsou na konfrontaci s Željezničarem Sarejevo připravováni," netajil plzeňský trenér Vrba, že jeho tým má jiné priority než domácí Superpohár.

„I proto jsem rozdělil mužstvo na dvě části. V Superpoháru nastoupí ti, kteří v posledním přípravném střetnutí na soustředění v Rakousku proti rumunské Kluži odehráli třicet minut, nebo nehráli vůbec."

Proti Jablonci pochopitelně nenastoupí ani jeden ze slovenských fotbalistů v plzeňských službách, i když u Ďuriše se podezření na zlomené žebro nepotvrdilo a Bakoše rovněž nemá s pochroumaným kotníkem takové potíže, jak se původně zdálo.

„Oba nejsou úplně zdravotně fit, léčení ovšem nebude trvat několik týdnů ale maximálně v řádu dnů," ulevilo se Vrbovi.

Severočeši s obrovskou motivací

To mladý jablonecký trenér Roman Skuhravý, který dostal na severu Čech příležitost po odvolaném kouči Kotalovi a po triumfu v domácím poháru dostal příležitost s mužstvem pokračovat, netají, že postaví ten nejsilnější tým.

„V přípravě bojovali hráči o místo v základní sestavě, v Plzni budou mít možnost dokázat, že do ní patří. Chceme uspět, protože zisk další trofeje hned na úvod sezóny pro nás představuje obrovskou motivaci. Zvláště, když hrajeme s mistrem," rozpovídal se před zápasem, který bude mít i jistou pikantní příchuť. Právě s Jabloncem totiž Plzeň vypadla ve čtvrtfinále uplynulého ročníku domácího poháru, přičemž v domácí odvetě nebyla daleko pořádné blamáži.

„Tentokrát ovšem přistoupíme k zápasu zodpovědně," slíbil domácím fanouškům plzeňský trenér Pavel Vrba. „Pro nás bude zápas testem, jak jsme nachystáni na začátek sezóny, takže proto k němu vyrukujeme v plné síle," reagoval jablonecký Skuhravý.

Utkání o Superpohár se hraje v Plzni dnes od 17.45, přímý přenos vysílá ČT Sport a na Sport.cz můžete sledovat podrobnou on-line reportáž.

Reklama

Související témata: