Hlavní obsah

Rozhodčí derby nezvládli! Stručná zpráva o průběhu pohárové bitvy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Derby navázalo na neblahou tradici posledních bitev o Prahu. Fotbal mnohdy šel stranou vinou celé řady ostrých zákroků, hra se rozkouskovala. Sudí čtvrtfinále domácího poháru Slavia - Sparta (0:2) podle hodnocení Komise rozhodčích FAČR nezvládli, proto nikdo z nich nebude nasazen na nadcházející ligová kola.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Pavel Orel během utkání Sparty se Zlínem.

Článek
Fotogalerie

Zas a znovu. Derby se mění v řežbu místy až nechutnou. Statistici napočítali v Edenu celkem 39 odpískaných faulů, slávista Kačaraba byl v závěru vyloučen. Hlavní rozhodčí Pavel Orel si nedokázal v rozjitřené atmosféře zjednat na hřišti respekt. Zdálo se, že třeba druhou žlutou kartu pro obránce sešívaných udělil až po naléhání lavičky Sparty. Rozhodně však až se značným zpožděním.

"V derby Slavia - Sparta celý rozhodcovský tým podal velmi slabý výkon, v utkání bylo příliš mnoho chyb na obě strany," zní jasný verdikt Komise rozhodčích FAČR.

Derby řídili rozhodčí ve složení Orel - Hájek, Klíma - Franěk (video).

"Na nadcházející ligová kola proto nebudou nominováni rozhodčí, oba asistenti, VAR i AVAR z tohoto utkání," uzavírá komise stručnou zprávu.

Ve druhém středečním duelu problém nenastal. "Utkání Olomouc - Slovácko bylo odřízeno velmi dobře," hodnotí komise zápas, v němž si tým z Uherského Hradiště zajistil postup až v penaltovém rozstřelu.

Související témata: