Hlavní obsah

Se Spartou už pohár má, teď ji chce ve finále porazit. Byla by to třešnička na dortu, sní Kadlec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V minulosti se třikrát radoval ze zisku domácího poháru se Spartou, avšak ve středu bude stát v roli kapitána fotbalistů Slovácka ve finále MOL Cupu na hradišťském stadionu proti ní. Sedmatřicetiletý stoper Michal Kadlec netají, že ho čeká mimořádně speciální duel.

Je to pro nás zápas sezony. Chceme se zapsat do historie, říká kapitán Slovácka Michal KadlecVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek

„Když jsem se v roce 2018 vracel ze Sparty do Slovácka, nedokázal jsem si představit, že se ještě budu chystat na tak významný duel. Tehdy býval v Hradišti hlavní cíl zachránit se v lize. Všichni byli nadšení, když jsme se pak probojovali do nadstavbové skupiny o sedmé až desáté místo. Až loni jsme dosáhli čtvrtou příčkou výrazného úspěchu, který jsme v tomto ligovém ročníku zopakovali. A v pohárovém finále proti Spartě se teď pokusíme vítězstvím přidat třešničku na dortu, přestože soupeř má s takhle důležitými duely větší zkušenosti," těší se už Kadlec.

Přiznává, že každý zápas se Spartou je pro něj výjimečný. „Vždyť jsem s ní získal mistrovské tituly, vyhrál pohár a nastupoval jsem na Letné také v Lize mistrů. Dostal jsem se odtud i do reprezentace. Mám ve Spartě pořád spoustu kamarádů a dobrých známých. Nyní ovšem hraju za Slovácko, kde jsem fotbalově vyrostl. Udělám maximum, abychom před vyprodaným hledištěm získali cennou trofej a zapsali se tak do historie hradišťského klubu," předsevzal si. „Pro město i celý region by to bylo něco naprosto mimořádného," uvědomuje si.

Kadlec doufá, že finále bude dobrou propagací fotbalu. „Připadá mi totiž, že v Česku je pohár dost podceňovaný. Až v poslední době ho berou kluby o dost vážněji," zaznamenal.

Zápas, který rozhoduje, jestli sezona byla úspěšná nebo ne, ví před pohárovým finále Pavel VrbaVideo: Sport.cz, FAČR

Jako dirigent defenzívy Slovácka příliš neřeší, že se v sestavě Sparty nakonec s největší pravděpodobností objeví uzdravený útočník Hložek. „Pražané mají hodně kvalitní mužstvo, ať je na hřišti kdokoliv. My jsme ani příliš nepočítali s tím, že by nehrál. Mladému Hložkovi fandím, ale věřím, že nám gól nedá. Ať si je nechá na později," vzkázal mu Kadlec.

Kdyby finálový duel skončil i po prodloužení nerozhodně, je připravený kopat penaltu. „Proč ne? Já ji proměnil dvakrát i při finálových triumfech se Spartou. Určitě bych si na desítku věřil. Doufám ale, že zápas zvládneme v řádné hrací době," usmívá se.

V hledišti mu bude fandit dvaapůlletý syn. „Byl o víkendu na ligovém utkání s Baníkem, v němž se nám ve druhé půli povedl velký obrat z 0:1 na 3:1. Takže jsem souhlasil, aby šel i ve středu, přestože finále začíná až v sedm večer. Budu moc rád, když se bude radovat s námi, pokud zvedneme pohár nad hlavy," sní Kadlec o ideálním scénáři.

V hlavě má mimořádně povedený duel z loňského podzimu, kdy Hradišťští Spartě nadělili v lize před svými fandy čtyři góly. Nedávno však uspěli na Letné pro změnu 3:1 Pražané. „Teď zřejmě tolik gólů nepadne. Hlavně zpočátku to asi bude z obou stran trochu opatrnější. Vždyť o vítězi rozhoduje jediné utkání," připomněl.

Lukáš Sadílek do Sparty? Nenecháme se takovými zprávami rozhodit, odmítá Martin SvědíkVideo: Sport.cz, FAČR

Fotbalisté Slovácka si už zajistili účast ve druhém předkole Evropské konferenční ligy čtvrtým místem v ligové soutěži, a ziskem domácího poháru by měli vstupní pozici do Evropy ještě komfortnější. Budou tak mít možnost napravit loňské smolné vyřazení bulharským Plovdivem. Kadlec ale zatím netuší, zda bude i v příští sezoně u toho. „Zvažuju, zda mám ještě v kariéře pokračovat. Naskočit opět do evropského poháru je pochopitelně hodně lákavé. Na druhou stranu se říká, že skončit se má v nejlepším. Musím to důkladně probrat s rodinou," chystá se poradit se svými nejbližšími.

Který tým ovládne letošní finále MOL Cupu?
Slovácko
66 %
Sparta
34 %
Celkem hlasovalo 200 čtenářů.

Reklama