Hlavní obsah

Slovácko pohár neobhájí, doplatilo na hrubky v obraně. Jsem hrozně zklamaný, tvrdil stoper Hofmann

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté Slovácka loňský triumf v MOL Cupu neobhájí, ve čtvrtfinále podlehli na svém stadionu Bohemians 1905 1:2. Doplatili na zpackanou první půli, v níž po chybách v defenzívě dvakrát inkasovali. Mohutný finiš obhájců prvenství pak přišel pozdě, v nastaveném čase stihl stoper Stanislav Hofmann jen snížit.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zraněný Aleš Čermák z Bohemians během pohárové čtvrtfinále se Slováckem.

Článek

„Před prvním gólem jsme selhali v komunikaci, druhý jsme dostali trestuhodně po rohu. První poločas jsme naprosto prohospodařili. Po přestávce jsme sice tlačili, ale po mojí trefě už zbývalo na vyrovnání hodně málo času. Jsem strašně zklamaný, vůbec jsem si nepřipouštěl, že bychom mohli vypadnout. Je to hrozná škoda. Teď musíme udělat maximum, abychom udrželi čtvrté místo v lize. Vyřazení nás nijak nepoznamená," je přesvědčený Hofmann.

Podle hradišťského asistenta Josefa Muchy, který měl vzhledem k trestu kouče Martina Svědíka na lavičce Slovácka hlavní slovo, doplatilo jeho mužstvo na hrubky v obraně. „Gólové situace jsme podcenili. A při standardce jsme měli být zodpovědnější," vytkl svým svěřencům.

Do druhého poločasu vstoupili podle něj Hradišťští s vírou, že se jim povede otočit výsledek ve svůj prospěch. „Snažili jsme se oživit hru střídáními. Bohemka se ale zatáhla a my jsme její defenzívu strašně těžce překonávali," posteskl si smutný Mucha.

V kabině Bohemians naopak zavládla obrovská euforie. Pražané dokázali v Uherském Hradišti navázat na podzimní ligové vítězství. „Teď jsme ale tři zápasy v lize nevyhráli, a tak jsme si to chtěli vynahradit v poháru. Moc si postupu mezi čtyři nejlepší mužstva považujeme, je pro nás nesmírně důležitý," tvrdil asistent Ivan Hašek.

Pražané vycházeli z kvalitní defenzívy. „Počínali jsme si na hřišti organizovaně. Kluci bojovali na sto procent. A vpředu odvedli perfektní práci Drchal s Prekopem," chválil útočníky.

Zápas nedohrál autor vedoucí branky Čermák. „Dostal klasického koňara nad koleno, snad ho fyzioterapeuti dají brzy dohromady," doufal Hašek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články