Hlavní obsah

Střížkov se v Hradci rozloučil s pohárem, Jablonec spasily až penalty

PRAHA

V třetím kole fotbalového poháru prohráli střížkovští Bohemians na hřišti druholigového Hradce Králové 1:2 jsou po Mladé Boleslavi a Slovácku třetím klubem z nejvyšší soutěže, pro nějž Ondrášovka Cup končí. Ještě větší senzaci v podobě vyřazení Jablonce na půdě třetiligového Písku zabránil po remíze 1:1 jen penaltový rozstřel.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Fotbalisté Bohemians Praha vypadli ve 3. kole Ondrášovka Cupu na hřišti Hradce Králové.

Článek

Favorité to na většině stadiónů neměli lehké a týmy z nižších soutěží se na ně chtěly vytáhnout. Jednoznačnou záležitostí byl jen zápas v Protivanově, kde olomoucká Sigma zdolala tamní divizní klub 5:0 především zásluhou Šultésova hattricku. I když trenér Psotka dal důvěru zejména hráčům z lavičky, Olomouc bezpečně diktovala hru a v závěru zpečetila postup góly Nuce a Janotky.

Jablonecký trenér Komňacký nasadil v Písku většinu opor svého týmu. Scházel jen Vošahlík, který dnes odletěl s dvacítkou na MS do Egypta, a v brance dostal před Špitem příležitost náhradník Frydrych. A už v osmnácté minuty lovil míč sítě. Poslal mu ho tam umístěnou střelou k tyči Polodna, který má na kontě i 21 prvoligových branek, většinu v barvách Blšan.

Druhý tým ligové tabulky, který v této sezóně prohrál jen se Spartou, vyrovnal až osm minut před koncem z penalty, kterou proměnil Pavlík. Vzápětí dostali stejnou šanci domácí, ale Pivoňkův pokutový kop Frydrych zneškodnil. Ligový favorit byl úspěšnějí i v penaltovém rozstřelu, kterž vyhrál 4:1.

Vedoucí tým ligy z Teplic se v Hlučíně pomalu rozjížděl, až v závěru prvního poločasu přidal a dokázal využít roh, po kterém se trefil stoper Petr Lukáš. Po přestávce přidal další dva góly bosenský útočník Mahmutovič, první po nádherné kombinační akci, druhý po sólovém úniku. Druholigový tým, který funguje jako farma Slavie, už jen snížil zásluhou Honky.

České Budějovice si po šesti ligových utkáních bez výhry a pádu na samé dno tabulky aspoň částečně spravili náladu pohárovou výhrou 1:0 na hřišti exligové Viktorie Žižkově. Vůbec první soutěžní vítězství pod žižkovskou televizní věží v historii zajistil Jihočechům záložník Benát. Domácí z mírné převahy po přestávce nic nevytěžili a o závěrečný tlak se připravili sami, když v 81. minutě dostal červenou kartu Novotný.

Příbram i s několika hráči širšího kádru a rezervy splnila roli favorita a porazila třetiligový Varnsdorf 1:0. Do čtvrtého kola poslal hosty Klesa, který těsně před pauzou zužitkoval přesnou hlavičkou Dortův centr.

Bohemians 1905 se v Třinci rychle uklidnili brankou Ivana Haška z patnácté minuty. Domácí sice ještě v prvním poločase volali po penaltě za Lukášovu ruku, ale vyloženou brankovou šanci si nevypracovali a mohli být rádi, že před poločasem Škoda nedostal hosty do dvoubrankového vedení. Po změně stran vsadili domácí všechno na ofenzivu a dostávali soupeře do úzkých, ale k vyrovnání to nevedlo.

Vedoucí celek MSFL Znojmo vyhrál na hřišti divizní Třebíče 1:0. O těsném vítězství rozhodla v 63. minutě přesná střela obránce Mičky z pětadvaceti metrů. Ještě předtím znojemský Minarech neproměnil pokutový kop.

Už dříve postoupily Plzeň, Liberec a Baník Ostrava. Spartu, Slavii a Brno ještě třetí kolo čeká, ale už v pátek se bude v sídle ČMFS v Praze na Strahově losovat osmifinále. Pro ně je hlavním hracím dnem 7. říjen.

Ondrášovka Cup - 3. kolo
Břeclav - Kladno 0:1 (0:0)
Branka: 60. Gross. Rozhodčí: Matějek.
Sestava Kladna: Kostolanský - Broschinský, Gross, Samek, Hajník - Moravec, Hlava (90. T. Rouček), Zoubele, Cigánek (59. Mašanský) - Šilhan, Zachariáš (89. Rada). Trenér: Hřídel.
Písek - Jablonec 1:1 (1:0), na pen. 1:4
Branky: 17. Polodna - 82. Pavlík z pen. Penalty proměnili: Kosobud - Pavlík, Zábojník, Valenta, Vukovič. Neproměnili: Picka, Polodna (oba Písek). Rozhodčí: Makovička - Štěrba, Teuber. Diváci: 1620.
Sestava Jablonce: Frydrych - Zábojník, Huber, Drsek, Krejčí - Michálek (66. Haurdič), Jarolím (79. Valenta), Eliáš (66. Pavlík), Kovařík - Vukovič, Lafata. Trenér: Komňacký.
Hradec Králové - Bohemians Praha 2:1 (0:1)
Branky: 53. Pilař, 86. Dvořák - 39. Ibe. Rozhodčí: Ochotnický. Diváci: 1200.
Sestava Bohemians: Pižanowski - Macháček, Horáček, Halama, Grznár - Andronic (35. Mach), Demeter, Fenyk (68. Vakui), Kwame, Podaný (62. Turtenwald) - Ibe. Trenér: Jindráček.
Sokol Protivanov - Sigma Olomouc 0:5 (0:2)
Branky: 5., 18. a 54. z pen. Šultes, 78. Nuc, 85. Janotka. Rozhodčí: Mikel - Slavík, Santarius. Diváci: 680.
Sestava Olomouce: Lovásik - Nuc, Komárek, Škerle, Vepřek - Bajer, Štětina, Hořava (78. Janotka) - Petr (57. Caihame), Šultes (72. Ordoš), Navrátil. Trenér: Psotka.
Viktoria Žižkov - Dynamo České Budějovice 0:1 (0:1)
Branka: 40. Benát. Rozhodčí: Drábek - Filípek, Koval. ČK: 81. Novotný (Žižkov). Diváci: 420.
Sestava Č. Budějovic: Kučera - Lima, Jarabica, Žižka, Krob - Dolejš, Doležal, Černák, Benát, Mezlík (79. Hudson) - Meszároš (46. Ondrášek). Trenér: Tobiáš.
Fotbal Třinec - Bohemians 1905 0:1 (0:1)
Branka: 15. Hašek. Rozhodčí: Možíš - Kordula, Kubáň. Diváci: 1305.
Sestava Bohemians: Marek - Jindřišek (46. Janek), Lukáš, Pávek, Bartek - Ibragimov, Adam, Dian, Hašek (82. Zelenka) - Škoda (69. Kavka), Slezák. Trenér: Hoftych.
Sokol Varnsdorf - 1. FK Příbram 0:1 (0:1)
Branka: 39. Klesa. Rozhodčí: Hrubeš - Ubias, Schröter.
Sestava Příbrami: Krbeček - Šmejkal, Nohýnek, J. Štochl, Velas - Klesa, Hušbauer, Videgla, Pilík (46. Cafú) - Rodrigues (68. Huňa), Dort (58. M. Štochl). Trenér: Marko.
FK Hlučín - FK Teplice 1:3 (0:1)
Branky: 63. Honka - 52. a 63. Mahmutovič, 41. Lukáš. Rozhodčí: Czene - Gallo, Peřina. Diváci: 680.
Sestava Teplic: Griga - Vidlička, Smejkal, Lukáš, Ljevakovič - Kalivoda, Klein, Vachoušek (60. Matula), Stožický (79. Mareš) - Hesek, Mahmutovič (67. Elsami). Trenér: Plíšek.
Třebíč - Znojmo 0:1 (0:0).
Branka: 63. Mička.

Reklama

Související témata: