Hlavní obsah

Bohemians - Teplice 0:3Teplice s přehledem porazily Bohemians a jsou v osmifinále poháru

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Teplic v duelu třetího kola Poháru FAČR zvítězili nad domácími Bohemians Praha 3:0 a postoupili tak do osmifinále. Teplice proti třetiligovému soupeři navázaly na sérii zápasů bez prohry v aktuální sezóně. V dalším kole čeká Severočechy vítěz souboje Pardubic s Domažlicemi. Dalšími postupujícími jsou prvoligoví fotbalisté Bohemians 1905, Jablonce a Slovácka. Další kolo si zahraje také druholigový Třinec.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Eugene Salami se raduje po vstřelení gólu.

Článek

Hosté do Prahy přijeli s jedinou výraznou změnou v sestavě, když obvyklou jedničku Grigara nahradil Slavík. Proto také měli od začátku navrch a v 24. minutě se ujali vedení zásluhou Kroba. Ve stejném stylu pokračoval teplický favorit i po přestávce a jeho postup pojistili v 66. minutě Vůch a sedm minut před koncem Salami.

Teplice tak nenašly přemožitele ani v osmém soutěžním utkání v nové sezoně. Po šesti ligových kolech jsou svěřenci trenéra Zdeňka Ščasného jako jediní v soutěži bez porážky (2 výhry, 4 remízy) a v poháru kromě Bohemians Praha vyřadili také divizní Neratovice-Byškovice.

3. kolo fotbalového Poháru České pošty:
Bohemians Praha - Teplice 0:3 (0:1)
Branka: 24. Krob, 66. Vůch, 83. Salami. Rozhodčí: Pechanec.
Sestava Teplic: Slavík - Vondrášek (52. Chukwuma), Lüftner, Jablonský, Krob - Matula, Ljevakovič (71. Richter) - Salami, Vůch, Jirásek - Kapolongo (66. Táborský). Trenér: Ščasný.
Bohemians Praha 1905 - Dynamo České Budějovice 2:0 (2:0)
Branky: 8. Mosquera, 33. J. Rada. Rozhodčí: Berka
Bohemians: Havránek - Kalina, Cseh, E. Brabec, Šírl - Jindřišek, J. Rada - Bartek, Nerad (69. Mikuš), Mosquera (83. Engelmann) - Lietava (87. Hubínek). Trenér: Pivarník.
Č. Budějovice: Fryšták - A. Dvořák, Podstavek, P. Novák, Hanzlík - Vošahlík, Brunclík (67. Volešák), Hála, Herzán, Funda (57. Koreš) - Michal Škoda (57. Linhart). Trenér: Urban
Dobrovice - Jablonec nad Nisou 1:2 (0:1)
Branky: 88. Suk - 35. Moulis, 60. Rossi. Rozhodčí: Hrubeš.
Sestava Jablonce: Špit - Romera, M. Kysela (82. F. Novák), Pernica, Mišůn - Rossi, Loučka - Kopic (63. M. Pospíšil), Mingazov (75. Mihálik), Moulis - Doležal. Trenér: Šilhavý.
Zlín - Slovácko 0:4 (0:2)
Branky: 7. a 35. Dočekal, 50. a 71. Kerbr. Rozhodčí: Julínek.
Sestava Slovácka: Heča - Daníček, Rada, Břečka, Reinberk - Šumulikoski, Valenta (63. Havlík) - Diviš (72. Sadílek), Kalouda, Kerbr (74. Civič) - Dočekal. Trenér: Habanec.
Sigma Olomouc - Třinec 0:1 (0:1)
Branka: 43. Dedič. Rozhodčí: Marek.

Reklama