Hlavní obsah

Teplice se mohou v poháru těšit na derby, Zlín pojede do Lanžhotu

Český fotbalový pohár MOL Cup má po pondělním losu jasno o tom, na koho narazí celky z nejvyšší soutěže. Teplice se utkají s Brozany, Mladá Boleslav pojede do Ústí nad Labem, Jablonec se pak představí v hlavním městě na hřišti třetiligové Admiry.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Teplic (zleva): Abdallah Gning, Robert Jukl a Daniel Fila oslavují gól na 2:0 během utkání Fortuna ligy.

Článek

Do 2. kola poháru vstoupí 11 z 16 prvoligových týmů a všechny se tradičně představí venku. Volný los mají účastníci letošní kvalifikace evropských pohárů - pražské kluby Sparta se Slavií, Plzeň a Bohemians 1905. Až v dalším kole zasáhne do hry i Liberec coby vítěz nadstavbové skupiny o umístění z minulé ligové sezony.

Los byl přívětivý nejen k vítězi předminulého ročníku Slovácku, ale také ke Zlínu, jemuž přisoudil rovněž divizního soupeře - Lanžhot. Naopak papírově nejtěžšího protivníka dostala Olomouc: Sigmu čeká Třinec, který na jaře sestoupil z druhé ligy. Na třetiligového soupeře narazí také Jablonec v duelu s Admirou Praha, Teplice proti Brozanům, Mladá Boleslav proti Ústí nad Labem a Pardubice proti Mostu-Souši.

Ve 2. kole se představí 54 mužstev, oficiálním hracím dnem je středa 30. srpna. Pohárový triumf obhajuje Slavia, která ve finále zvítězila v derby na Spartě. Účastníci 2. kola ještě nejsou kompletní, z prvního kola zbývá dohrát 14 zápasů.

Na soupeře si mimo jiné musejí počkat ještě čtyři prvoligové celky. Baník Ostrava narazí na lepšího z dvojice Rýmařov - Hlučín, České Budějovice se představí na stadionu vítěze duelu Velké Hamry - Přepeře, Hradec Králové zavítá do Soběslavi, nebo Písku a nováčka nejvyšší soutěže Karvinou čeká postupují z utkání Hranice - Uničov.

Los 2. kola českého fotbalového poháru MOL Cupu (úřední hrací termín 30. srpna):
Velké Hamry/Přepeře - České Budějovice, Brozany - Teplice, Soběslav/Písek - Hradec Králové, Ústí nad Labem - Mladá Boleslav, Admira Praha - Jablonec, Most-Souš - Pardubice, Lanžhot - Zlín, Hranice/Uničov - Karviná, Hlubina - Slovácko, Rýmařov/Hlučín - Ostrava, Třinec - Olomouc, Benešov/Povltavská FA - Ústí nad Orlicí/Žižkov, Loko Vltavín - Dukla Praha, Kladno - Kosmonosy/Varnsdorf, Velvary - Vlašim, Zápy - Táborsko, Česká Lípa - Chrudim, Domažlice - Příbram, Nespeky - Jihlava, Petřín Plzeň - Mariánské Lázně, Nový Bydžov/Kolín - Chlumec nad Cidlinou, Strání/Rosice - Bohunice/Kroměříž, Vsetín - Brno, Hlinsko - Vrchovina Nové Město na Moravě/Líšeň, Žďár nad Sázavou/Znojmo - Prostějov, Zlínsko/Frýdek-Místek - Vyškov, Holešov - Šumperk/Opava.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.