Hlavní obsah

Tohle derby vyhrál tým, řekl sparťanský hrdina po velkém obratu v Edenu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byli na dně, na arcirivala ztráceli už dva góly. Ovšem pak přišel velký obrat, a fotbalisté Sparty si po bezmála tříhodinovém derby na Slavii vychutnali postup do semifinále MOL Cupu. „Za zlepšení ve druhé půli jsme si výhru zasloužili,“ řekl před kamerou České televize sparťanský útočník Victor Olatunji. Právě jeho dvě trefy v Edenu pomohly k vítězství Letenských 3:2 po prodloužení.

Sparta v prodloužení dovršila obrat v derby. Ve čtvrtfinále MOL Cupu porazila Slavii 3:2Video: Sport.cz

 
Článek

Držel v ruce skleněnou trofej pro muže zápasu a čišela z něj spokojenost. „Tahle cena je pro celý tým,“ vykládal Olatunji. „Tohle derby jsme zvládli právě díky skvělému týmovému výkonu. Ve druhém poločase jsme se zvedli a dotáhli jsme to k postupu.“

Sparta vede ligu o čtyři body před Slavií, minulý týden prošla do osmifinále Evropské ligy a i v pohárovém čtvrtfinále dokázala využít svoji současnou pohodu. Prohrávala 0:2, ale nepoložilo ji to. „V první půli nám částečně chyběla kvalita v zakončení, ovšem nejdůležitější bylo, že jsme zůstali soustředění a klidní. A taky jsme dokázali proměnit klíčové šance,“ pochválil svůj tým sparťanský trenér Brian Priske.

„Je to hrozné,“ ucedil po těsné porážce slávistický útočník Ivan Schranz. Právě on červenobílé na konci první půle poslal do vedení po úprku a nahrávce parťáka Mojmíra Chytila. „Polovina gólu je jeho. Je strašně silný zády k bráně, výborně to vybojoval. Věděl o mně a měl přehled, hezky mi to posunul,“ líčil Schranz.

„Už víckrát se nám stalo, že jsme ztratili nadějně rozehraný zápas. Myslím, že jsme byli o něco silnější, jenže jsme zase doplatili na špatné řešení situací,“ poznamenal Schranz. „Škoda, ale teď už s tím nic neuděláme.“

Už v neděli se obě slavná „S“ potkají znovu, tentokrát v ligovém derby na Letné. „Pohárová výhra je pro nás cenná, ovšem na neděli to nemusí mít vliv. Rozhodně je to ale dobrý impuls, do dalšího derby půjdeme v lepší náladě,“ pravil sparťanský kouč Priske.

„Je dobře, že hned za pár dnů máme šanci na nápravu, pokusíme se o to,“ slíbil slávista Schranz. „Pokud se vyvarujeme chyb, můžeme být úspěšní.“

Reklama