Hlavní obsah

Tradiční emoce v malém derby: kelímky, pískot, nadávky a ironické gesto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I malá městská derby bývají na tribunách vyhrocená a nejinak tomu bylo ve středu v Ďolíčku. Na osmifinále MOL Cupu tam přijela pražská Sparta (1:2), fanouškovská rivalita byla znát od první minuty. Nakonec došlo i na několik interakcí mezi příznivci domácích a hostujícími hráči a trenéry.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty děkují fanouškům po utkání s Bohemians.

Článek
Fotogalerie

Fanoušky Bohemians opakovaně rozladila někdy až příliš dlouhá rozehrávka. Třeba stopera Jamese Gomeze a postupem času také gólmana Vojtěcha Vorla. Zástupci kotle domácích se, jak tomu ve fotbale bývá, snažili brankáře Sparty stojícího jen pár metrů před nimi opakovaně rozhodit.

Po závěrečném hvizdu pak Vorel čelil sprše kelímků, což kotli Bohemians oplatil tím, že se na něj otočil a slavil postup do čtvrtfinále. Skalní příznivci vršovického klubu nezaváhali a začali na Vorla pokřikovat slova, která se před 22. hodinou nezveřejňují.

Vorel však nebyl sám, kotel se vyřádil také na Victoru Olatunjim, který ve druhé půli několik minut ležel po střetu s jedním z hráčů Bohemians ve vápně. Když následně odcházel podél kotle směrem k lavičce, neminuly ho opět kelímky a hanlivé pokřiky. Do lehké roztržky v podobě slov a gest se následně dostali s částí hlavní tribuny i hlavní trenér Sparty Brian Priske a kondiční kouč Christian Clarup. Zatímco Priske tleskal, Clarup ukázal ironicky zdvižený palec.

Také kotel hostí často hlasitě reagoval na výroky sudího Petříka či některé zákroky domácích a příležitostné tahání času, zejména do druhého gólu Sparty. Zkrátka vypjaté městské derby, jaké očekávali i samotní hráči.

„Zápasy, když přijde plný Ďolíček a hraje se s pražskými S, jsou vždy vyhecované. Chtěli jsme zápas zlomit, bojovali jsme do poslední minuty. Fanoušci nám pomáhali, tlačili nás dopředu. Jen to tam nepadlo a frustrace se zvyšovala. Bohužel to dopadlo tak, jak to dopadlo,“ říká střelec jediného gólu Bohemians Adam Kadlec.

„Šlo o menší pražské derby. Každý do toho šel s tím, že pokud bude výsledek těsný, tak bude zápas vyhecovanější. Myslím, že jsme si s tím poradili,“ komentuje pak autor rozdílové trefy na 2:1 Michal Ševčík.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.