Hlavní obsah

Třetí prohrané finále. Vařilo se to ve mně, musel jsem být chvíli sám, smutnil plzeňský kapitán Hejda

Jakmile skončil zápas, běžel do kabiny. Chtěl být chvíli sám. Aby ze sebe alespoň trochu setřásl bolest z porážky od Sparty (1:2). Kapitán fotbalové Plzně Lukáš Hejda prohrál ve středu i svoje třetí finále domácího poháru. „Vařilo se to ve mně, potřeboval jsem prohru vydýchat. Strašně bolí, ale musím ji skousnout,“ soukal ze sebe Hejda.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Sparťanský křídelník Veljko Birmančevič (v černém) se snaží prosadit přes Sampsona Dweha.

Článek

Před deseti lety prohrál finále právě se Spartou, v roce 2021 se Slavií. Ve středu padl v bitvě o tuzemskou pohárovou trofej potřetí. „Byl to pro nás smolný zápas. Spartu jsme skoro do ničeho nepustili. První gól byl vlastní, druhý šťastný, když se míč několikrát odrazil. My jsme trefili tyčku, odklonilo se od nás štěstí,“ povzdechl si Hejda.

Viktoria si dala za bezbrankového stavu kuriózního vlastence. Brankář Martin Jedlička rukou vyrazil míč do obránce Sampsona Dweha, od kterého balon doplachtil do plzeňské sítě. „Gól byl až komický,“ kroutil hlavou Hejda. Navíc Plzeň šla vzápětí do deseti, když byl po druhé žluté kartě vyloučen záložník Pavel Šulc.

Fanouškovské nepokoje po finále MOL CupuVideo: Sport.cz

„Ruku tam dávat neměl. Stalo se, tohle je mžik. Hned si to uvědomil. I v deseti jsme ale vyrovnali a věřili jsme, že dotáhneme zápas do prodloužení. Tam se mohlo stát všechno. Pak jsme v nastavení dostali takovou šmudlu,“ podotkl Hejda.

Finále provázela přehnaná agresivita a hádky na trávníku i mezi lavičkami. Kustod Sparty dokonce dostal červenou kartu, když se zjevil u lavičky Plzně. Po zápase se pak do sebe na trávníku pustili fanoušci obou táborů. Nechutné rvačky utnul až zásah těžkooděnců.

„Byl jsem už v kabině, jen jsem o tom slyšel. Je to samozřejmě kaňka. Co se týká utkání, bylo určitě agresivní, nikdo nechtěl uhnout. Ale nebylo tam nic zákeřného. Jiná věc je, že lavička Sparty skákala od první minuty, na rozhodčí vyvíjeli tlak i hráči. K sudímu ale měli běžet jen kapitáni - já a Krejčí. Od nich tam ale bylo dalších deset frajerů. Ale když si to rozhodčí nechal líbit…,“ prohlásil Hejda.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.