Hlavní obsah

Vyhnanec Fillo po skalpu Plzně: Je to balzám

Mladá Boleslav

Chuť a sílu jako by měl za dva. Martin Fillo létal při odvetě osmifinále fotbalového Poháru České pošty jako ďas. Útočil, svědomitě bránil, beze strachu se pouštěl do soubojů. Nechtěl dopustit, aby v dresu Mladé Boleslavi musel žít s vědomím, že jeho tým pokořila Plzeň, jejíž kádr musel nedobrovolně opustit.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Martin Fillo (vpravo) z Mladé Boleslavi a Petr Trapp z Plzně v odvetě 4. kola Poháru České pošty.

Článek

„Bomba! V zimě jsem odešel jako nepotřebný. Chtěl jsem dokázat, že fotbal umím. Chtěl jsem Viktorku porazit," zářil po postupu 26 letý odchovanec Plzně, který za sebou má i angažmá v norském Stavangeru.

Ze severu Evropy se vrátil v lednu 2011 na západ Čech. Jenže očekávání nenaplnil. Nedostal příležitost ukázat kvality. Nebylo tajemstvím, že si nepadl do oka s trenérem Vrbou. I proto s díky přijal hostování v Boleslavi. „Jeho výkony jdou nahoru. Nebojí se hrát, nepotýká se s nervozitou. Je schopný se dostat ze složitých situací," pochválil posilu trenér Středočechů Miroslav Koubek, jenž Filla nasadil do všech šesti duelů jara.

A důvěra jde plzeňskému odchovanci k duhu. „Hraju proto, abych vyhrával a byl v základu," pronesl s odkazem na předešlé vysedávání na plzeňské lavičce.

Však také na Fillovi bylo při střetu se Západočechy vidět, jak moc chce uspět. „Odehrál velice dobré utkání," uznal plzeňský kouč Pavel Vrba. „Porazit účastníka Ligy mistrů o dva góly je balzám," liboval si Fillo.

Smí hrát jen pohár

Jeho parádnímu výkonu chyběla už jen pečeť v podobě branky. „To beru jako škraloup. A nejen z pohledu poháru, ale i předešlých utkání. Přitom myslím, že nehraju špatně," krčil rameny záložník. „Úkoly plní znamenitě. A že nedal ještě branku, ho nemusí tížit. Podle statistik má obrovskou účast v situacích, z nichž góly padají," prohlásil Koubek.

Však si Fillo triumf pokazit nenechal. Jinou šanci už mít nebude, přestože Mladá Boleslav hostí Plzeň ve 28. ligovém kole. „Podle dohody jsem směl hrát jen pohár," vysvětlil.

Netajil, že po mistrovské korunovaci s Plzní sní o dalším úspěchu. „Bylo by fajn vyhrát pohár, i když los je těžký. Ale nekoncentrujeme se jen na jednu soutěž. I v lize chceme skočit na třetí místo," vyhlásil směle záložník nyní čtvrté Mladé Boleslavi. O příčku výš je Plzeň...

Reklama

Související témata: