Hlavní obsah

Vypískaný Baník opět nepřesvědčil! Fandové zuří. Chápu je, tohle byla cesta do Evropy, řekl Hapal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podruhé za sebou doma prohráli, aniž by vstřelili gól. Po Jablonci vyhrál 1:0 v Ostravě v MOL Cupu také v lize poslední Zlín a fandové Baníku se na hráče zlobili. Po prohraném osmifinálovém utkání si je zavolali pod kotel a vyčítali jim, že se vykašlali na nejdůležitější zápas podzimu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Trenér Baníku Pavel Hapal

Článek

Fotbalistům Baníku pod několika stovkami nejvěrnějších nebylo dobře. „Nebylo to příjemné. Když nepostoupíme, přestože hrajeme doma a jsme v zápase favorité, je jasné že jsou naštvaní,“ soukal ze sebe Jiří Boula.

„Byl to jeden z nejdůležitějších zápasů podzimu, ale v poháru je každý důležitý. Kdybychom před tím nepostoupili v Zapách… Prostě, každý pohárový zápas je důležitý,“ hledal těžko slova středopolař Baníku.

Jediný gól zápasu vstřelil na konci prvního poločasu exostravský Rudolf Reiter. A po utkání byl při pohledu na skleslé domácí fotbalisty hodně rád, že tentokrát patří k vítězné straně. „Hrál jsem tu, vím, jaký tlak fanoušci Baníku umí vytvořit. Hráli teď dobře, nepovedl se jim jeden domácí s Jabloncem a teď s námi a už po nich takhle jdou. Už tu nejsem, tak to hodnotit nechci,“ pousmál se.

„Taky jsem to tady zažil a vzpomněl jsem si na to, když nám to nešlo a fanoušci nás vypískávali,“ řekl trenér Bronislav Červenka, jenž nedávno na lavičce Zlína nahradil odvolaného Pavla Vrbu. „Není to tu jednoduché pro hráče, ale ani pro trenéry. Na druhou stranu místní fanoušci jim dávají velkou podporu, ale chtějí vítězství. Baník měl teď slušnou sérii, věřím, že se z dvou nepovedených zápasů zase oklepe,“ řekl Červenka, jenž kdysi s trénováním začínal právě v Ostravě jako asistent Radima Kučery.

Hodně zloby opět mířilo na hlavu trenéra Pavla Hapala. „Příjemné to není, fanoušci nás chtějí vidět vyhrávat. Tohle byla cesta k evropským pohárům, Baník na ně dlouho čeká, a tady jsme se mohli dostat mezi posledních osm,“ chápal je Hapal.

A vrátil se ke slovům, které pronášel na začátku podzimu. „Tohle mužstvo ještě potřebuje trochu času, protože je nové. Myslím si, že v předchozích zápasech svou kvalitu prokazovalo. Věřím, že se k tomu vrátíme,“ poukázal na sérii sedmi ligových a dvou pohárových zápasů bez porážky.

Pak ale přišel Jablonec, Zlín a v neděli čeká Ostravany lepšící se Karviná, která naposledy porazila Plzeň na jejich hřišti. A za necelé dva týdny přijede do Ostravy k ostře sledovanému utkání Sparta.

„Věřím, že se z toho oklepeme, teď jsme hráli dobře, vyhrávali jsme. Navíc si myslím, že o výkon se dá opřít, nebyl zas tak špatný. Naopak chtění tam je, hráči pracují až do poslední minuty zápasy, jen možná potřebujeme někdy více štěstí, jako jsme měli v Teplicích, a dát ušmudlaný gól,“ přemítal Hapal.

„Máme problém s tím, když musíme hrát do bloku, je to vidět. Pokud nám mužstvo zaleze a kvalitně brání, tak je to potíž. Gólů moc nedostáváme, ale vepředu toho bylo málo. Ani centry, přestože jsme tam měli vysokého útočníka (Almási). A když už ten centr přišel, tak byl absolutně nepřesný. Trápíme se ve finálce,“ připustil Hapal.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.