Hlavní obsah

Priske: Jsem pyšný. Sejk má skvělou mentalitu, bojoval s minutami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vyměnil téměř celou základní jedenáctku, v poháru dal opět prostor hráčům, kteří v lize či Evropě tolik nenastupují. Trenér Sparty Brian Priske své svěřence za výhru 2:1 na půdě Bohemians v osmifinále MOL Cupu chválil. Zejména pak premiérového střelce v prvním týmu Letenských Václava Sejka.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Trenér Sparty Brian Priske po výhře nad Bohemians v MOL Cupu.

Článek

Myslíte si, že Sparta odehrála dobrý zápas?

Ano. Trochu jsme bojovali s přechodem do útoku a také jako první inkasovali. Věděli jsme, že jsme lepší tým, měli jsme hodně šancí, které jsme mohli vyřešit lépe. Ale hráči dřeli jeden za druhého. Jsem pyšný na to, jak se se zápasem vypořádali.

V sobotu hrajete s Bohemians znovu, tentokrát v lize. Bude to jiné?

Je to vždy podobné, v poslední době jsme se utkali už několikrát. Soupeř je složitý, zná náš styl, vždycky to chce druhému týmu co nejvíce znepříjemnit. Mají nahoře silné a rychlé hráče. Ale myslím, že se připravíme na všechno, co nás může potkat.

Oproti lize s Boleslaví zůstali v základu jen Sadílek a Gomez. Nebyl to příliš velký risk?

Nechci spekulovat o tom, jestli byl, nebo ne. Mám důvěru v každého hráče, kterého dám na hřiště. Ne všechno bylo perfektní, ale jsem hrdý. Není lehké hrát takové venkovní utkání. Způsob, jakým se s tím kluci vypořádali, byl úžasný, byli fantastičtí. Bez ohledu na to, kde hrají a jak moc hrají, odvedli dobrou práci.

Fotogalerie

Jak moc vás situace kolem zraněných hráčů? Navíc nuceně musel střídat Matěj Ryneš.

To je součást fotbalu. Hráli jsme 22. zápas v této sezoně, někdo nastupuje kromě klubu i za národní tým. Christian Clarup a lékařský tým odvádí dobrou práci. Makají na tom, aby všichni hráči byli fit. Někdy ale nemáte štěstí a zranění prostě přijde.

Jaroslav Zelený nastoupil s chráničem na obličeji. Proč?

Má pravděpodobně něco s nosem. Ale musím říct, že ve stoperské trojici hrál výborně.

Co říkáte na výkon Václava Sejka, jenž vstřelil svůj premiérový gól za první tým Sparty?

Jsem rád, že jsem kluky, co nastoupili od začátku, zase viděl. Sejky ukázal skvělou mentalitu, gól si zasloužil. Bojoval s tím, že neměl tolik minut, kolik by chtěl. Proti Bohemians ale udělal to, co jsme po něm my trenéři chtěli.

Stejně tak Victor Olatunji?

Jsem s ním spokojený. Pracoval tvrdě, udělal pro nás hodně práce. Měl šance, jen je nedotlačil do sítě. Musí ještě nabrat více sebevědomí. Na tréninku pracuje tvrdě, ale potřebuje víc kvality v zakončení. S čím jsem spokojený, je, jak plní úkoly v ofenzivě i defenzivě.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.